Αθλητισμός|01.02.2021 09:38

Κακλαμανάκης: Γνώριζα για τη σεξουαλική κακοποίηση στη Μπεκατώρου

Newsroom

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προκάλεσε ντόμινο αποκαλύψεων και καταγγελιών από αθλήτριες. Σε νέες καταγγελίες προχώρησε και ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Κακλαμανάκης, σχετικά με την υπόθεση αποκαλύψεων από τη Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας. Πρόκειται για νέα τοποθέτηση του κ. Κακλαμανάκη, ο οποίος την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, είχε αποκαλύψει πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν».

Το πρωί της Δευτέρας ο Ολυμπιονίκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως η περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι μεμονωμένη και πως «και άλλες κοπέλες έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον εφιάλτη». Όπως ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης «αν κάποιος ψάξει τα πάντα στην Ομοσπονδία θα βρει πολλά περισσότερα, περισσότερα κι απ’ όσα γνωρίζουν οι αθλητές».

Στη συνέχεια ο Νίκος Κακλαμανάκης είπε πως ο ίδιος είχε γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση στη Σοφία Μπεκατώρου, καθώς του το είχε αποκαλύψει η ίδια, λίγο μετά την παρέμβασή του στην Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο τον Νοέμβριο του 2019. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης κάλεσε τους αθλητές να είναι ενωμένοι απέναντι στη βία που ασκείται και εξαπέλυσε και πάλι κατηγορίες κατά της ομοσπονδίας για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα μίλησε στο OPEN TV την Κυριακή λέγοντας πως υπάρχουν κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης για τα οποία ο ίδιος είχε ακούσει «δεξιά κι αριστερά».

Οι αποκαλύψεις όμως του κ. Κακλαμανάκη συνεχίστηκαν αφού μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία και τόνισε πως «δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει».

Νίκος Κακλαμανάκηςσεξουαλική κακοποίησηMeTooΣοφία Μπεκατώρου