Αθλητισμός|19.01.2021 11:30

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Στεναχωριόμουν που ο Γκάλης δεν ήταν το ίδιο ομαδικός»

Newsroom

Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το πάθος του με τον αθλητισμό, ενώ αποκάλυψε και το πώς βρέθηκε από το ποδόσφαιρο στην πορτοκαλί μπάλα. Τα βήματά του από το παρκέ του Ιωνικού Νίκαιας, στον Άρη και τους Boston Celtics. Τι θυμάται από τον άθλο του 1987, με την κατάκτηση του Eurobasket και ποιο προνόμιό του τον κάνει μοναδικό στον κόσμο;

Διαβάστε ακόμα: Παναγιώτης Γιαννάκης: «Ο Γκάλης ήθελε να κερδίζει με την επίθεση»

Μιλώντας  για τον «Νικ», Νίκο Γκάλη, με τον οποίο μαζί έγραψαν μερικές από τις ενδοξότερες σελίδες του ελληνικού αθλητισμού, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες διαφορές που είχαν ως προσωπικότητες. «Με τον Νίκο είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Νίκος είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο. Ήταν χαρισματικός σκόρερ. Μπορούσε να βάλει με οποιονδήποτε τρόπο και με ελκυστικό τρόπο. Για τον κόσμο, για την τηλεόραση και για εμάς. Εμένα με ενδιέφερε, όταν μπαίναμε μέσα, να κερδίσουμε», είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Και συνέχισε: «Πολλές φορές, δεν σου κρύβω, ότι στενοχωριόμουν που δεν ήταν το ίδιο ομαδικός. Και επειδή πάντα πίστευα ότι δεν είχε κανένα λόγο να μην είναι, δεν είχε κανένα λόγο να μην συμπαρασταθεί. Πιστεύω ότι αυτό του έβγαινε ενδόμυχα από τον τρόπο που έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική. Από εκεί και πέρα, όταν μπαίναμε στο γήπεδο, μπορεί μερικές φορές, επειδή δεν είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα, να αισθανόμασταν άβολα μεταξύ μας. Αλλά υπήρχε αλληλοσεβασμός γι’ αυτό και βγήκαν αυτά τα μεγάλα αποτελέσματα. Τρομερές επιτυχίες και παρακίνησε πολύ κόσμο».   

Ο Γιαννάκης μίλησε για τον Ιωνικό και τον «Πλάτωνα», λέγοντας: «Ξεκίνησα παίζοντας ποδόσφαιρο, στο γήπεδο του Πλάτωνα. Σε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ άνοιξαν τα φώτα και κάποιοι άρχισαν να παίζουν μπάσκετ. Και άρχισα κάθε Δευτέρα να πηγαίνω να βλέπω. Η ΧΑΝ Νικαίας ήταν αλλά τελικά πήγα στον Ιωνικό. Άρχισα να βλέπω μπάσκετ με τον Ιωνικό Νικαίας».

Σε μια μπασκετική αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης - που κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή - σχετικά με τη μεταγραφή του Γιαννάκη από τον Ιωνικό στον Άρη. Χαρακτηριστικά, ο Μπουτάρης - πρόσωπο-κλειδί στην τότε μεταγραφή - σχολίασε: «Θα το πω για πρώτη φορά, δεν το ξέρεις ούτε εσύ, Παναγιώτη. Τότε που αποφασίζαμε μεταξύ Γιαννάκη και Γκάλη, εγώ είχα υποστηρίξει ότι η ομάδα πρέπει να κρατήσει εσένα και όχι τον Γκάλη».

Ο Γιαννάκης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στον Αντετοκούνμπο, αποκαλύπτοντας πως δεν θα μπορούσε καν να τον μαρκάρει παρά μόνο να τον... ταλαιπωρήσει. Συγκεκριμένα, ο Γιαννάκης είπε: «Δεν θα μπορούσα να τον μαρκάρω, μόνο να τον... ταλαιπωρήσω! Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός. Είναι ένας συγκλονιστικός παίκτης και προσφέρει πολλά και στην Ελλάδα».

Ευρωμπάσκετ 1987Παναγιώτης ΓιαννάκηςΝίκος Γκάληςμπάσκετ