Αθλητισμός|20.01.2021 23:36

Κύπελλο Ελλάδας, Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-3: Καθάρισε την πρόκριση

Newsroom

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού, νίκησε 3-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε πρόωρα την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς η ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη σε δύο εβδομάδες στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ερυθρόλευκοι παρά τις πολλές αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα σοβαροί καθαρίζοντας την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες. Ενα γκολ του Μπρούμα στο α' ημίχρονο και δύο του Βρουσάι και του Σισέ στο δεύτερο 45λεπτο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε εκτεταμένο ροτέισον αφήνοντας εκτός ενδεκάδας αρκετούς βασικούς. Ο Κρίστινσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο τέρμα, ο Ανδρούτσος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα, όπως και ο Πέπε με τον Τιάγκο Σίλβα, ενώ βασικός για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό, έπαιξε ο Χασάν. Παρά τις πολλές αλλαγές πάντως ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στο ξεκίνημα του ματς αναζητώντας ένα γκολ που θα έκοβε τον αέρα στον Παναιτωλικό.

Και το πέτυχε στο 20' με δυνατό σουτ του Μπρούμα έπειτα από πάσα του Βρουσάι, ενώ θα μπορούσε στη διάρκεια του ημιχρόνου να πετύχει άλλα δύο γκολ σε μεγάλες ευκαιρίες του Χασάν στο 12' και του Μπρούμα στο 24'.

Στο 65' ο Ολυμπιακός καθάρισε ουσιαστικά την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Βρουσάι στο 65' έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ανδρούτσου. Ο Χασάν σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Μελίσσας απέκρουσε προσωρινά και ο Βρουσάι που ακολούθησε τη φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε για τον Ολυμπιακό στο 85' με κεφαλιά (και με τον ώμο!) του Σισέ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέπε.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Τζανακάκης, Μαλής, Βάντερσον, Περέιρα, Λιάβας, Τσιγγάρας, Γιάκολις, Άλβαρες (59' Μπαρμπόσα), Αριγίμπι (74' Ντάλσιο), Αζάντι (59' Ματσόλα - 79' Μανθάτης).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σισέ, Χολέμπας, Πέπε, Μπουχαλάκης (61' Σουρλής), Τιάγκο Σίλβα (73' Λοβέρα), Μπρούμα (61' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73' Κάιπερς), Χασάν (68' Σουντανί).

ΠαναιτωλικόςποδόσφαιροΟλυμπιακόςΚύπελλο Ελλάδας