Αθλητισμός|21.01.2021 00:59

Premier League: Αλύγιστη Γιουνάιτεντ με μέγα Πογκμπά, από κοντά και η Σίτι

Newsroom

Κανένας και τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στην ξέφρενη πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επιστροφή στον θρόνο της Premier League. Οι Κόκκινοι Διάβολοι του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πέρασαν νικηφόρα, έστω και δύσκολα, και από την έδρα της Φούλαμ με 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι που όμως έχει ένα ματς λιγότερο. Προηγουμένως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε κι αυτή το νικηφόρο σερί της επικρατώντας 2-0 της Αστον Βίλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση της Γιουνάιτεντ ήταν ο αναγεννημένος Πολ Πογκμπά, ο οποίος στο 65' με καταπληκτικό σουτ πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του απέναντι στη μαχητική και ψυχωμένη Φούλαμ που είχε ανοίξει το σκορ στο 5' με τον Λούκμαν αλλά στο 21' ισοφάρισε ο πάντοτε επικίνδυνος Καβάνι, ο οποίος προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες τους Μπέμπηδες, που έχουν να ηττηθούν στο πρωτάθλημα από την Αρσεναλ την 1η Νοεμβρίου!

Προηγουμένως, τη νικηφόρο πορεία της προς την κορυφή συνέχισε και η Σίτι που δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Αστον Βίλα. Τη λύση στον γρίφο του γκολ έδωσε ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 79' ανοίγοντας το σκορ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 90' με εκτέλεση πέναλτι ο Γκιουντογκάν. Η Σίτι παραμένει δίχως ήττα από τις 21 Νοεμβρίου, οπότε έχασε από την Τότεναμ.

Η βαθμολογία

Γιουνάιτεντ 40 -19αγ.

Σίτι 38 - 18 αγ.

Λέστερ 38 - 19 αγ.

Λίβερπουλ 34 - 18 αγ.

Τότεναμ 33 - 18 αγ.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΆστον ΒίλαΜάντσεστερ ΣίτιΠολ ΠογκμπάΦούλαμ