Αθλητισμός|19.02.2021 20:38

Σούπερ Καπ Ιταλίας, Γιουβέντους - Νάπολι 2-0: Πρώτη κούπα για Πίρλο

Γιάννης Σκόκας

Η Γιουβέντους ήταν η θριαμβεύτρια στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας καθώς επικράτησε 2-0 της Νάπολι στον τελικό. Η μάχη των δύο καλών φίλων και άλλοτε συμπαικτών στη Μίλαν και την Εθνική Ιταλίας, Αντρέα Πίρλο και Τζενάρο Γκατούζο, βρήκε νικητή τον πρώτο, ο οποίος μάλιστα πανηγύρισε και τον πρώτο του τίτλο ως προπονητής της Γιουβέντους. Το δρόμο για τον θρίαμβο των Μπιανκονέρι προς τον ένατο τίτλο στο θεσμό άνοιξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τα 32 γκολ στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του με τη φανέλα της Γιουβέντους σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τον θρίαμβο σφράγισε στο φινάλε ο Αλβαρο Μοράτα.

Κυρίως όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 760 γκολ (σε 1040 παιχνίδια) στη μεγαλειώδη του καριέρα και είναι πλέον ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε επίσημες αναμετρήσεις. Αφησε οριστικά πίσω του στη δεύτερη θέση τον θρυλικό Γιόζεφ Μπίτσαν με 759 γκολ (γεννήθηκε το 1913 και πέθανε το 2001) ενώ σκόραρε τα 759 γκολ σε μόλις 495 ματς από το 1931 ως το 1955.

Η Νάπολι που έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει το Σούπερ Καπ για τρίτη φορά (το είχε πάρει το 1990 και το 2014) είχε για μοιραίο παίκτη τον Ινσίνιε, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι και στο φινάλε του ματς ξέσπασε σε κλάματα. 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και νευρικό για τις δυο ομάδες που δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα είχε η Νάπολι στο 28' με την κεφαλιά του Λοσάνο να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Σέσνι, ενώ η καλύτερη στιγμή της Γιουβέντους στο 40' προήλθε από το πόδι του Ρονάλντο.

Το παιχνίδι στο β' ημίχρονο έγινε ελαφρώς καλύτερο με τη Γιουβέντους να προσπαθεί να γίνει πιο πιεστική. Κι αφού δεν σκόραρε στο 63' με αυτογκόλ του Μανωλά (!), τα κατάφερε με τον Κριστιάνο στο 64'. Ο Μπερναρντέσκι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, οι Ναπολιτάνι απέτυχαν να απομακρύνουν και η μπάλα στρώθηκε στον Κριστιάνο, ο οποίος εκτέλεσε τον Οσπίνα γράφοντας το 1-0.

Παρόλα αυτά η Νάπολι σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία που της δόθηκε για να σκοράρει καθώς στο 80' ο Ινσίνιε αστόχησε σε πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Γιουβέντους δεν έκανε άλλα λάθη μέχρι το φινάλε, διατήρησε το μηδέν στην άμυνα και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου σκοράροντας κι ένα δεύτερο γκολ με τον Μοράτα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (2-0).

ΓιουβέντουςΣούπερ Καπ ΙταλίαςΑντρέα ΠίρλοΚριστιάνο ΡονάλντοΤζενάρο ΓκατούζοποδόσφαιροΓιόζεφ ΜπίτσανΝάπολι