Αθλητισμός|21.01.2021 17:46

Ανίκητη η Εθνική πόλο γυναικών στο προολυμπιακό: Βύθισε και την Ουγγαρία

Newsroom

Την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης κατέλαβε η Εθνική πόλο γυναικών που επιβλήθηκε με 8-5 της ισχυρής Ουγγαρίας δείχνοντας έτοιμη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελλάδα ως πρώτη στον όμιλο θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση την Παρασκευή (22/2, 21.00) την τέταρτη του άλλου ομίλου Σλοβακία σε νοκ άουτ ματς κι εφόσον προκριθεί ξανά (κάτι που είναι το πιθανότερο) θα τα παίξει όλα για όλα στον καθοριστικό ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι (πιθανότατα) σε μια εκ των πανίσχυρων Ιταλίας ή Ολλανδίας. Και τούτο διότι στο Τόκιο θα προκριθούν οι δυο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό του Προολυμπιακού.

Η Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, ιδιαίτερα στην άμυνα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε από τα μισά του τρίτου οκταλέπτου χωρίς την Χριστίνα Τσουκαλά, η οποία χρεώθηκε τρεις αποβολές. Παρόλα αυτά η ομάδα του Τεό Λοράντου βρήκε τρία γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ σημαντικά τέρματα πέτυχαν η Ελευθεριάδου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι την τρίτη περίοδο οπότε η Ελλάδα από το 3-2 βρέθηκε στο 6-3 και στο τέταρτο οκτάλεπτο φτάνοντας τη διαφορά των γκολ μέχρι και το +4 ουσιαστικά είχε αγκαλιάσει τη νίκη μέχρι το τελικό 8-5.

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-3, 2-2

Ουγγαρία: Γκανγκλ, Σίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Ζουκς 1, Πάρκες, Ιλές 1, Κέστελι 1, Λεϊμέτερ, Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μαγκιάρι

Ελλάδα (Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ε. 3, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου.

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΕθνική ΠόλοΠόλοΕθνική Ουγγαρίαςπροολυμπιακό τουρνουάΟλυμπιακοί Αγώνες