Αθλητισμός|22.01.2021 14:39

Αυγενάκης: Σταματά η επιδότηση προς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Την χρηματόδοτηση της Ελληνικής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας σταματά το υπουργείο Αθλητισμού, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη. «Στο πλαίσιο αυτό εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να εξετάσει τις πιθανές κυρώσεις και τις ενέργειες που θα ακολουθήσει. Επίσης, σας ενημερώνω πριν λίγες μέρες με δική μου απόφαση ανεστάλη οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο ερευνών», τόνισε ο κ. Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο ίδιος αναμένεται να ξεκινήσει έλεγχος στην ομοσπονδία από την Αρχή Διάφανειας. Αυτός θα αφορά «τη νομιμότητα των συστημάτων και των διαδικασιών διακυβέρνησης και οικονομικής λειτουργίας με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων διαφθοράς κακοδιοίκησης αναποτελεσματικότητας και παραβιάσεων της ακεραιότητας με δεδομένες τις επώνυμες καταγγελίες».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των παιδιών και των ανήλικων στον αθλητισμό. «Λάβαμε άμεσα μέτρα πρόληψης τις τελευταίες μέρες και αντιδράσαμε αστραπιαία σε άψογο κλίμα συνεργασίας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την υφυπουργό Εργασίας και το σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για να ενεργοποιήσουμε το πρώτο πακέτο κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Λευτέρης ΑυγενάκηςΕλληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία