Αθλητισμός|23.01.2021 22:07

Basket League: Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με Ηρακλή, νίκες για ΑΕΚ, Αρη, Προμηθέα, Κολοσσό

Newsroom

Με τον Λοβ να κάνει εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, τον Γκρίφιν πρώτο σκόρερ και με μάτι που... γυάλιζε στην άμυνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 79-72 του Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ μετά από πέντε σερί ήττες ο Αρης έριξε... 30άρα στο Μεσολόγγι (77-48) με κορυφαίους τους Κουζέλογλου, Ντεκόζι και Σταμάτη. Σπουδαία νίκη πέτυχε και ο Προμηθέας επί του Λαυρίου που λύγισε αλλά και ο Κολοσσός επί του Περιστερίου όπως επίσης και η ΑΕΚ με τον Ιωνικό για τη 12η αγωνιστική της Basket League.

Στο PAOK Sports Arena ένας ΠΑΟΚ με ψυχή και καρδιά ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Με τον Ζερμέιν Λοβ να βγαίνει μπροστά στο δεύτερο μέρος, τόσο επιθετικά, τελειώνοντας με 12 πόντους, όσο και αμυντικά, κρατώντας τον Χάνλαν στους τέσσερις (συνολικά 17 αλλά οι 13 στο πρώτο ημίχρονο) και με τον Γκρίφιν να κρατάει τη μπαγκέτα (16π.), ο Άρης Λυκογιάννης πήρε την πέμπτη του νίκη, σε έξι παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που ανέβηκε στο 6-5.

Ο Ηρακλής μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα του, επέστρεψε με Χάνλαν κυρίως, αλλά και τον Χάτσερ, ωστόσο αμφότεροι, στο δεύτερο μέρος δε βρήκαν χώρους και σουτ και εναλλακτική, δεν υπήρχε για τους φιλοξενούμενους, που πήγαν στο 5-7 και πλέον στρέφονται στην ευρωπαϊκή τους «περιπέτεια» στην Ολλανδία για το FIBA Europe Cup.

ΑΕΚ - Ιωνικός 81-74

Απέναντι στον Ιωνικό τα βρήκε σκούρα, είδε τον Νίκο Γκίκα να αποχωρεί τραυματίας από το παρκέ, όμως στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε, δείχνοντας χαρακτήρα και μέταλλο ως ομάδα. Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες (81-74), έστω κι αν η ομάδα της Νίκαιας ήταν ανταγωνιστική μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Η Ένωση με τον Κιθ Λάνγκφορντ να αγωνίζεται στη θέση του πλέι μέικερ και κλειδί τον Ρογκαβόπουλο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στην τέταρτη περίοδο και να πανηγυρίσει την 8η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο Ματ Λοτζέσκι με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης, δείχνοντας πως βρίσκει τον εαυτό του και προσφέρει και πάλι επιθετικά. Εξίσου σημαντική η παρουσία του Γιανίκ Μορέιρα (18π, 10ρ) αλλά και του Κιθ Λάνγκφορντ (13π, 8ασ), αλλά και του Ρογκαβόπουλου (11π, 5ρ). Από τον Ιωνικό οι 18 πόντοι του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και το double double του Νίκου Χουγκάζ (15π, 10ρ) δεν ήταν αρκετοί.

Προμηθέας - Λαύριο 90-88

Ένα από τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά παιχνίδια της φετινής σεζόν, στην Basket League διεξήχθη στην Πάτρα. Ο Προμηθέας κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 6 πόντων στο τελευταίο 1,5 λεπτό (80-86) και με τους Μιχάλη Λούντζη και Τζέριαν Γκραντ να ηγούνται στα τελευταία λεπτά πήρε σπουδαία και πολύ σημαντική νίκη (90-88), που τον ανεβάζει.

Οι Πατρινοί είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζέριαν Γκραντ, που μέτρησε 26 πόντους και 4 ασίστ, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να προσθέτει 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης πρόσθεσε 8 πόντους, δίνοντας λύσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από την άλλη πλευρά, το Λαύριο είδε το εκπληκτικό σερί νικών να σταματάει στις 8 νίκες. Ο Ντέβιν Ντέιβις με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων, με τον Ντιαλό να προσθέτει 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Κάρτερ μέτρησε 14 πόντους και 6 ασίστ.

Αρης - Μεσολόγγι 77-48

Μετά από πέντε σερί ήττες ο Άρης έριξε... 30άρα στο Μεσολόγγι (77-48) με κορυφαίους τους Κουζέλογλου (14π), Ντεκόζι (13π) και Σταμάτη (12π) και επέστρεψε στις νίκες. Από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα το παιχνίδι φάνηκε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Άρη να είναι κυρίαρχος στο παρκέ, να έχει πολυφωνία στην επίθεση (όλοι οι παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής σκόραραν) ενώ από την άλλη το Μεσολόγγι, φαινόταν χαμένο σε άμυνα και επίθεση με διαδοχικά λάθη. Χαρακτηριστικό είναι το τρίτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι, πέτυχαν 9 πόντους και δέχθηκαν 23.

Κολοσσός - Περιστέρι 80-65

Το φοβερό δίδυμο Καντέρ - Άρτις (38π., 19ρ., 9ασ.) έκανε και πάλι το «θαύμα» του και ο Κολοσσός Ρόδου πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Περιστερίου με 80-65. Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Κολοσσός ανέβηκε στο 5-7, μετρώντας πλέον τέσσερις νίκες στα πέντε πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια του. Από την άλλη, το Περιστέρι, έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες, επανήλθε στις ήττες και έπεσε στο 7-5.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Κερέμ Καντέρ (22π., 11ρ., 3ασ.) και Ντομινίκ Άρτις (16π., 8ρ., 6.ασ.). 6 πόντους και 3 ριμπάουντ είχε στο ντεμπούτο του ο Καλίκ Σπάισερ, ο οποίος αγωνίστηκε για σχεδόν 16 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι ήταν οι Τρε ΜακΛίν (16π., 6ρ.) και Μάρβιν Τζόουνς (14π., 12ρ.). 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε ο Χόρχε Γκουτιέρες, ενώ 5 πόντους και 5 ριμπάουντ είχε ο Τζέιμς Γούνταρντ. 

Προμηθέας ΠάτραςμπάσκετΛαύριοΗρακλήςΚολοσσός ΡόδουΑρηςΠεριστέρι ΚΑΕΠΑΟΚΜεσολόγγιBasket League