Αθλητισμός|24.01.2021 19:37

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1: Πέρασε από το Περιστέρι με διαιτησία από τα... παλιά

Newsroom

Μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου που όμως έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν αήττητοι για 18η σερί αγωνιστική στη Super League και διατήρησαν διάφορα ασφαλείας από τους διώκτες τους λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι πάντως σημαδεύτηκε από τη διαιτησία του Τσαγκαράκη και του VAR Παπαπέτρου, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους θύμισαν άλλες, «μαύρες», εποχές της ελληνικής διαιτησίας...

Ο Ολυμπιακός απείλησε τον Ατρόμητο μόλις στο 7' με κεφαλιά του Ελ Αραμπί έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Μανδάς απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι Ερυθρόλευκοι που διαμαρτυρήθηκαν στο 15' για τράβηγμα του Γούτα στον Μπουχαλάκη εντός περιοχής δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για να απειλήσουν μέχρι το 45'.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο δίχως ευκαιρίες στη συνέχεια με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις διαιτητικές αποφάσεις. Αρχικά στο 39' ο διαιτητής Τσαγκαράκης ήταν επιεικής με τον Μπουχαλάκη για μαρκάρισμα στον Χαρίση καθώς τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια, στο 41' η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Σεμέδο εντός περιοχής αλλά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις (45'+) με τον Μπρούμα έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση. Ωστόσο η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων καθώς ο άσος του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα και να πάρει καλύτερη θέση έσπρωξε με τα δύο χέρια τον Στρούγγη δίχως όμως να δοθεί επιθετικό φάουλ. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μερικές καλές στιγμές σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έβγαλε αρκετά νεύρα στο παιχνίδι του. Στο 55' ο Μπα νικήθηκε από τον Μανδά, ενώ στο διάστημα 68'-72' Μπρούμα, Φορτούνης και Εμβιλά λίγο έλειψε να σκοράρουν. Ο Μανδάς ήταν σωστός και στο σουτ του Φορτούνη στο 75'.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος (72' Νταβιώτης), Χαρίσης, Σάλομον (62' Ούμπιδες), Ραμπέγιο (62' Μουνίθ), Γκάλο, Χριστοδουλόπουλος (62 Μανούσος), Μάτιτς (78' Αγκάγιεφ).

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64' Σισέ), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ (90' Χολέμπας), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (64' Φορτούνης), Μπρούμα (79' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπι (90' Πεπε).

ΑτρόμητοςΤάσος ΠαπαπέτρουΟλυμπιακόςSuperLeagueΠέτρος Τσαγκαράκηςποδόσφαιροδιαιτησία