Αθλητισμός|19.02.2021 20:34

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-2: Ισόπαλο το ντέρμπι των Δικεφάλων με κερδισμένο τον Ολυμπιακό

Γιάννης Σκόκας

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι που τα είχε όλα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) για τη 18η αγωνιστική της Super League. Οι Δικέφαλοι προσπάθησαν να πετάξουν ψηλά, έπαιξαν παθιασμένα για να νικήσουν αλλά τελικά έμειναν στον... άσο που τους κρατάει ακόμη πιο μακριά από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται στο +11 από την ΑΕΚ και στο +12 από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στον τίτλο.

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν συναρπαστικό με τη μαχητική ΑΕΚ να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ με τον Σάκχοβ (0-1) στο 18' και με τον Γαλανόπουλο (1-2) στο 50', αλλά ο πεισματάρης ΠΑΟΚ βρήκε ισάριθμες φορές την ισοφάριση με τον Κρέσπο (1-1) στο 40' και με τον Βιεϊρίνια (2-2) στο 70'. Εν τέλει όμως κανείς δεν χαμογέλασε στο φινάλε μολονότι και οι δύο έδειξαν να θέλουν πολύ τη νίκη...

Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά και πιο δυναμικά στο γήπεδο εκμεταλλευόμενη τον δραστήριο Λιβάι Γκαρσία απέναντι στον Περέιρα. Κι αφού στο 11' ο Λιβάγια απείλησε για να σκοράρει με σουτ από πλάγια θέση αναγκάζοντας τον Ζίβκοβιτς σε επέμβαση, στο 18' ο Σάκχοβ χρίστηκε σκόρερ απέναντι στην παλιά του ομάδα και δεν το πανηγύρισε. Ο Λιβάγια συνεργάστηκε με τον Γκαρσία, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τον Περέιρα, πάσαρε στον Σάκχοβ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζίβκοβιτς (0-1).

Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε, προσπάθησε να απαντήσει στο 20' με τον Ινγκασον, ενώ στο 25' ο Σβάρνας στέρησε από τον Κρμέντσικ βέβαιο γκολ απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή. Και τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά που συνέχισε να πιέζει ανεβάζοντας την απόδοσή του, έφτασε στην ισοφάριση (1-1) με κοντινή προβολή του Κρέσπο στο 40'. Ο Ουάρντα πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά την εκτέλεση του φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Ισπανός πήρε από κοντά το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να καλύψει το χάντικαπ που υπήρχε στο ζευγάρι του Περέιρα με τον δραστήριο Λιβάι Γκαρσία, ρίχνοντας στη μάχη τον Ροντρίγκο. Γρήγορα όμως η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 50' με τον Γαλανόπουλο να κλέβει, να εκμεταλλεύεται τα διαδοχικά λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ και με εύστοχο τελείωμα να πετυχαίνει το 1-2.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω πολλών διακοπών αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης έπειτα από εκτέλεση έμμεσου φάουλ μετά από γύρισμα του Λάτσι και λάθος μπλοκάρισμα του Αθανασιάδη. Στο 70' ο Ζίβκοβιτς πάτησε στον Βιεϊρίνια, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Αθανασιάδη και έγραψε το 2-2.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83' Βαρέλα), Περέιρα (46' Ροντρίγκο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ουάρντα (86' Μουργκ), Αντρ. Ζίβκοβιτς (73' Αουγκούστο), Τζόλης, Κρμέντσικ (83' Σβιντέρσκι).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι (86' Τσιγκρίνσκι), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Σάκχοβ (86' Τάνκοβιτς), Μάνταλος (71' Σιμάνσκι), Γκαρσία (96' Ινσούα), Λιβάγια (71' Ανσαριφάρντ). 

ΠΑΟΚΑΕΚSuperLeagueποδόσφαιρο