Αθλητισμός|26.01.2021 19:17

ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Δεν είχε Μπαράλες αλλά είχε... Τζίμα

Newsroom

Μια ακόμη πολύτιμη νίκη στη μάχη για τη συμμετοχή στα πλέι οφ πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης που πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ για τη 19η αγωνιστική της Super League. Η αρκαδική ομάδα μπορεί να μην είχε στη διάθεσή της τον αρχισκόρερ Χερόνιμο Μπαράλες αλλά είχε αντ' αυτού τον 19χρονο Παναγιώτη Τζίμα, ο οποίος... ντύθηκε Μπαράλες, πέτυχε το νικητήριο γκολ και χάρισε στην ομάδα του μια σημαντική νίκη. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ, μολονότι ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, για τέταρτο σερί παιχνίδι γνώρισε την ήττα και απομακρύνθηκε από τον στόχο της εξάδας.

Ο Αστέρας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που είχε στο παιχνίδι. Στο 15' ο Σίτο κινήθηκε από τα αριστερά, πάσαρε προς τον Φερνάντεθ, ο οποίος σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Βάτερμαν απέκρουσε αλλά ο Τζίμας πρόλαβε την άμυνα του ΟΦΗ, πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 0-1.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Μεγιάδο ήταν άστοχος στο 24', ενώ και ο Στάικος σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από τρομερό σουτ στο 35'.

Στο 60' ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι αλλά η διαιτητική ομάδα το πήρε πίσω καθώς με παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Η κρητική ομάδα συνέχισε τις προσπάθειές της για να ισοφαρίσει και στο 76' έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσιλιανίδη αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε ενστικτωδώς διατηρώντας ανέπαφο το τέρμα του, ενώ στο 86' μπορεί ο γκολκίπερ του Αστέρα να μην αντέδρασε το ίδιο σωστά, αλλά το σουτ του Τσιλιανίδη ήταν άστοχο.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές (82' Γρίβας), Κοροβέσης (82' Σολίς), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Μεγιάδο (74' Ντε Γκούζμαν), Νέιρα, Στάικος (53' Τσιλιάνιδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (84' Αλβαρες), Καστάνο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57' Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77' Χριστόπουλος), Τιλίκα, Τζίμας (56' Ριέρα), Φερνάντεζ

SuperLeagueποδόσφαιροΑστέρας ΤρίποληςΟΦΗ