Αθλητισμός|27.01.2021 00:23

Αρης - ΑΕΛ 1-0: Τρίτωσε το καλό με Ροζ

Newsroom

Ενα γκολ του Ροζ από στημένη φάση ήταν αρκετό για να χαρίσει στον Αρη την τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε Super League (Απόλλων 0-1) και Κύπελλο (Αστέρας 2-0) μετά τις τρεις σερί γκέλες με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Οι Κίτρινοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕΛ και βρέθηκαν ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (έχοντας ματς περισσότερο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Από την άλλη πλευρά, η θεσσαλική ομάδα συνεχίζει τη... μαρτυρική πορεία της τους τελευταίους μήνες καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 4 Νοεμβρίου (1-2 με ΠΑΣ Γιάννινα), παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και απειλείται από την ουραγό Λαμία που έχει έναν βαθμό λιγότερο αλλά και με δύο ματς λιγότερα...

Ο Αρης μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με διάθεση για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που έπαιξε για να αμυνθεί. Κι αφού αρχικά στο 12' ο Μαντσίνι πλησίασε στο γκολ αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε, στο 30' έφτασε στο 1-0. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσόσιτς στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, έκανε άθελά του πάσα προς τα πίσω προς τον επερχόμενο Ροζ, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Κίτρινους.

Η πίεση του Αρη συνεχίστηκε, όπως και το παθητικό παιχνίδι της ΑΕΛ που δεν μπόρεσε να απειλήσει. Αντιθέτως, οι Κίτρινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 34' με τον Σάσα να επιλέγει το σουτ αντί της πάσας προς τον Μάνο, ο οποίος ήταν μόνος κι έτοιμος για να εκτελέσει. Ο Αρης διατήρησε την υπεροχή και στο στο β' ημίχρονο αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ ασφαλείας. Ο Μάνος σκόραρε στο 55' αλλά έπειτα από τον έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οφσάιντ κι ως εκ τούτου το γκολ ακυρώθηκε.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Μάντζιου δεν είχε καταιγιστικό ρυθμό, ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με εκρήξεις στο παιχνίδι της. Σε μια απ' αυτές στο 80' ο Σίλβα απειλήσει ξανά αλλά ο Μπάγιτς αντέδρασε σωστά διατηρώντας το 1-0.

Αρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (70' Σάκιτς), Ροζ, Δεληζήσης, Ιωάννου, Σάσα, Τζέγκο (69' Ματίγια), Μπερτόλιο (89' Κάτσε), Γκάμα (69' Σίλβα), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (19' Μάνος).

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Καρανίκας (90' Νούνιτς), Μιχαήλ, Σπαρβ (46' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Πινακάς (83' Γλυνός), Κολομπίνο, Νικολιάς, Τρούγιτς (65' Ακούνια).

ΑρηςποδόσφαιροΑΕΛSuperLeague