Αθλητισμός|26.01.2021 21:04

Τσέλσι: Νέος προπονητής ο Τόμας Τούχελ

Newsroom

Ο Τόμας Τούχελ δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς προπονητική στέγη καθώς λίγες εβδομάδες μετά την απόλυσή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Ο Γερμανός τεχνικός διαδέχεται τον άλλοτε θρύλο των Μπλε Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος όμως δεν μακροημέρευσε ως προπονητής στο Στάνφορντ Μπριτζ και απολύθηκε έπειτα από ενάμιση χρόνο στον πάγκο.

Ο Τόμας Τούχελ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση χρόνου με τους λονδρέζους (ως το καλοκαίρι του 2022) ενώ υπάρχει και οψιόν ανανέωσης μέχρι το 2023. «Εχω μεγάλο σεβασμό για τον Φρανκ Λάμπαρντ, τη δουλειά που έκανε και την κληρονομιά που έχει δημιουργήσει στην Τσέλσι. Την ίδια στιγμή όμως ανυπομονώ για να συναντήσω τη νέα μου ομάδα και να διαγωνιστώ στην πιο συναρπαστική ποδοσφαιρική λίγκα. Είμαι ευγνώμων που είμαι μέλος της οικογένειας της Τσέλσι. Το αίσθημα είναι εκπληκτικό» δήλωσε ο νέος κόουτς της Τσέλσι, ο οποίος πέραν των τεσσάρων τίτλων που κατέκτησε με την Παρί, την οδήγησε μέχρι και τον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν. 

Στην Bundesliga συμμετείχε επί επτά σεζόν αρχικά με τη Μάιντς και στη συνέχεια με την Ντόρτμουντ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας.

T

ΤσέλσιΤόμας ΤούχελPremier Leagueπροπονητής