Αθλητισμός|27.01.2021 00:20

Ιντερ - Μίλαν 2-1: Πρόκριση με ανατροπή και «γαλλικά» Λουκάκου - Ιμπραΐμοβιτς

Newsroom

Η Ιντερ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη νοκ άουτ μονομαχία με τη Μίλαν για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας καθώς επικράτησε 2-1 με ανατροπή. Οι Νερατζούρι πήραν σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Coppa Italia, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γιουβέντους - Σπαλ. Αν μη τι άλλο πάντως, το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου τα είχε όλα: γκολ, ανατροπή, σασπένς, τσαμπουκάδες μεταξύ σούπερ σταρ, αποβολή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ακόμη και τραυματισμό και αντικατάσταση διαιτητή και για κερασάκι στην τούρτα, ένα γκολ-αριστούργημα στο φινάλε!

Κι όμως το σενάριο άρχισε ιδανικά για τη Μίλαν που άνοιξε το σκορ στο 31' με τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος όμως στο ημίχρονο είχε σοβαρό επεισόδιο με τον έτερο σταρ της Ιντερ Ρομέλο Λουκάκου.

Οι δυο τους λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, αντάλλαξαν πολύ βαριές κουβέντες και τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα, γεγονός που έμελλε να παίξει σημαντικό ρόλο στην συνέχεια.

Κι αυτό συνέβη διότι στο 58' οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν και μάλιστα δραστικά καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα.

Η Ιντερ έγινε ακόμη πιο πιεστική παίζοντας με παίκτη παραπάνω, ενώ για τη Μίλαν η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη όταν στο 70' ο Λουκάκου ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι γράφοντας το 1-1. Μάλιστα, στο 78' μέχρι και αλλαγή διαιτητή υπήρξε λόγω τραυματισμού του πρώτου.

Εν τέλει στο 97' ο Κρίστιαν Ερικσεν, η «χρυσή» αλλαγή του Αντόνιο Κοντε, με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-1) πέτυχε ένα καίριο πλήγμα στην «αιώνια» αντίπαλο και χάρισε την πρόκριση στην Ιντερ.

ποδόσφαιροΡομέλου ΛουκάκουΚρίστιαν ΕρικσενΙντερΚύπελλο ΙταλίαςΜίλανΖλάταν Ιμπραΐμοβιτς