Αθλητισμός|02.02.2021 23:59

Premier League: Ολοι δουλεύουν για τη Μάντσεστερ Σίτι - Ισόπαλο το Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουν.

Newsroom

Ολοι και όλα δουλεύουν για τη Μάντσεστερ Σίτι τις τελευταίες εβδομάδες στην Premier League. Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής μεταξύ της Αρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έληξε ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) και η Σίτι που προηγουμένως είχε επιβληθεί έστω και δύσκολα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο Ετιχαντ, βρίσκεται πια στο +3 από τη συμπολίτισσα και μεγάλη της αντίπαλο έχοντας μάλιστα κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο Λονδίνο, η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα-σοκ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μεσοβδόμαδα, απείλησε την Αρσεναλ αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Λένο που ήταν ανίκητος. Το μόνο θετικό που κράτησε είναι πως έκανε νέο ρεκόρ καθώς παρέμεινε αήττητη για 18ο ματς μακριά από την έδρα της!

Προηγουμένως, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύτηκε συνολικά στο ματς με τη Σέφιλντ έχοντας μετρημένες μεγάλες ευκαιρίες. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 9’ οπότε πλάσαρε σε τετ α τετ ύστερα από εκπληκτική προσπάθεια του Φεράν Τόρες στα δεξιά. Η Σέφιλντ είχε την ευκαιρία της στο 86’ καθώς βρέθηκε εκατοστά μακριά από το γκολ, όμως το εκπληκτικό σουτ του Φλεκ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία του σαββατιάτικου προγράμματος η Νιούκαστλ με δύο γκολ του Κάλαμ Ουίλσον στο β' ημίχρονο, πέρασε νικηφόρα από το Goodison Park, νικώντας με 2-0 την Εβερτον. Η Νιούκαστλ προερχόταν από πέντε διαδοχικές ήττες, αλλά έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουίλσον κατάφερε να πάρει τους πρώτους τρεις βαθμούς μετά τις 12 Δεκεμβρίου! Στο 73ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Κάλαμ Ουίλσον έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του, ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 93'.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 1-0 τη Γουλβς, ενώ η Γουέστ Μπρομ και η Φούλαμ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

ΑρσεναλΓουλβςΦούλαμPremier LeagueΝιούκαστλΕβερτονΚρίσταλ ΠάλαςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΣέφιλντ ΓιουνάιτεντΜάντσεστερ ΣίτιΓουέστ Μπρομ