Αθλητισμός|30.01.2021 22:03

Παναθηναϊκός - Λαμία 0-0: Γκέλαρε το Τριφύλλι στη Λεωφόρο

Newsroom

Επειτα από πέντε σερί νίκες στη Super League το... τρένο του Παναθηναϊκού έκανε στάση απέναντι στη Λαμία στο γήπεδο της Λεωφόρου. H ομάδα της Φθιώτιδας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στον ανασταλτικό τομέα και κατόρθωσε να αποτρέψει τους Πράσινους από το να σκοράρουν με αποτέλεσμα ένα «φτωχό» 0-0 που διατήρησε μεν αήττητη την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι για έβδομο σερί παιχνίδι αλλά της στέρησε την ευκαιρία για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Αρη.

Ο Παναθηναϊκός πάντως συνέχισε να... διδάσκει άμυνα καθώς συμπλήρωσε επτά σερί παιχνίδια δίχως να δεχτεί γκολ με τον Σωκράτη Διούδη να καταγράφει μια επίδοση που τον τοποθετεί μεταξύ των καλύτερων γκολκίπερ στην ιστορία του Τριφυλλιού. Από την άλλη πλευρά, η Λαμία που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον γκολκίπερ Επασί, κατόρθωσε να αποσπάσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς βρίσκεται πια στο +2 από την ουραγό ΑΕΛ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 4' με τον Αϊτόρ αλλά ο Επασί μπλόκαρε την μπάλα. Ακολούθησε όμως το απόλυτο μηδέν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τους Πράσινους να κυκλοφορούν την μπάλα, τη Λαμία να αμύνεται αλλά επί της ουσίας να μην συμβαίνει τίποτα το δημιουργικό και θετικό μέσα στο γήπεδο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα απόλυτα φυσιολογικό 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να απειλεί περισσότερο αλλά και τη Λαμία να βρίσκει χώρους για να προκαλέσει προβλήματα. Στο 46' ο Ιωαννίδης προσπάθησε να σκοράρει, ενώ στο 51' η Λαμία απάντησε με τον Ρόμανιτς. Οι Πράσινοι άγγιξαν το γκολ στο 65' και στο 71' με τον Καρλίτος και στο 76' σε διπλή ευκαιρία του Αϊτόρ και του Μακέντα με τον Επασί να αντιδρά εκπληκτικά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (63' Αγιούμπ), Βιγιαφάνες (58' Χατζηγιοβάνης), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (83' Εμμανουηλίδης), Καμπετσής (67' Μακέντα), Ιωαννίδης (58' Καρλίτος).

Λαμία: Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (60' Τιρόνε - 68' Γκούγκα), Βασιλακάκης (60' Προβυδάκης), Μπιάρνασον, Ντέλετιτς, Αραμπούλι (7' Καραμάνος). 

ΠαναθηναϊκόςΛαμία ΠΑΕποδόσφαιροSuperLeague