Αθλητισμός|30.01.2021 22:41

Basket League: Μεγάλη νίκη της Λάρισας που «βομβάρδισε» με τρίποντα την ΑΕΚ

Newsroom

Επειτα από ένα παιχνίδι που είχε μεγάλο σασπένς για την Basket League η Λάρισα, έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον... διαστημικό Τζέρι Σμιθ, ο οποίος είχε 30 πόντους, πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη με 76-75 κόντρα στην ΑΕΚ. Κομβικός για την έκβαση του ματς ήταν ο Τζέιμς Ουέμπ στο τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα, ενώ καθοριστική ήταν η ευστοχία των Θεσσαλών που είχαν 14/26 τρίποντα! 

Διαβάστε εδώ όσα συνέβησαν στα άλλα παιχνίδια της ημέρας στην Basket League.

Η Λάρισα υποδέχθηκε την ΑΕΚ, που ταξίδεψε με τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες (Λοτζέσκι, Γκίκας, Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς) και παρά το γεγονός πως το παιχνίδι, το οποίο οι Λαρισαίοι ήλεγχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια, έγινε ντέρμπι στο φινάλε, εν τέλει κατάφεραν να το κερδίσουν, με τον Σμιθ να το παίρνει πάνω του. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 30 πόντους (10/13 σουτ, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές) και με νικητήριο λέι απ στα 3,3'' από το τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ (19π με 5/18 σουτ) είχε την ευκαιρία του αλλά αστόχησε στην τελευταία επίθεση του αγώνα. Εξίσου κομβικός για τους νικητές ήταν και ο Τζέιμς Ουέμπ, που στο τελευταίο παιχνίδι του με τη φανέλα της Λάρισας μέτρησε 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, κάνοντας τη διαφορά στο παρκέ.

ΑΕΚΛάρισα ΚΑΕμπάσκετBasket League