Αθλητισμός|31.01.2021 00:46

Εκπληκτικός Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε ξανά κι έφτασε τα 21 γκολ στην Ολλανδία!

Newsroom

Πράματα και θάματα κάνει στο ολλανδικό πρωτάθλημα ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος είναι ασταμάτητος. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ, ο οποίος αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι στη Φένλο βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Ελληνας διεθνής φορ σκόραρε για την ομάδα του στην ήττα από τη Φορτούνα Σιτάρντ (3-2) κι έφτασε τα 21 γκολ στην Eredivisie.

Ο Γιακουμάκης είναι μακράν του δεύτερου ο πρώτος σκόρερ στην κατηγορία καθώς τον ακολουθεί ο Περέιρα της Τβέντε με δέκα γκολ λιγότερα (11)! Ως προς τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει, είναι έκτος σκόρερ στην Ευρώπη με τους τρεις πρώτους όμως να έχουν ολοκληρώσει τη σεζόν καθώς αγωνίζονται σε Νορβηγία και Εσθονία. Από τους ενεργούς έχει μπροστά του μόνο τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν που βρίσκεται στα 24 και τον Πολ Ονουάτσου της Γκενκ που είναι στα 22. Στη μάχη ωστόσο για το «χρυσό παπούτσι» δεν φαίνεται να έχει τύχη καθώς ο συντελεστής των γκολ για το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το 2, ενώ για το ολλανδικό το 1,5 κάτι που σημαίνει πως ο Λεβαντόβσκι έχει 48 βαθμούς και ο Γιακουμάκης 31,5.

Το ρεκόρ του Φαν Μπάστεν

Παράλληλα, ο Γιακουμάκης έχει φτάσει μία ανάσα από ένα θρυλικό ρεκόρ του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην Ολλανδία. Ο Έλληνας επιθετικός ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, με το γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 11 σε έναν μήνα, αγγίζοντας την κορυφαία επίδοση του θρυλικού Μάρκο Φαν Μπάστεν ο οποίος είχε πετύχει 12 τον Σεπτέμβριο του 1985. 

Δίχως υπερβολή είναι μια ομάδα μόνος του καθώς από τα 34 τέρματα που έχει πετύχει συνολικά η Φένλο εκείνος έχει τα σκοράρει τα 21. Η Φένλο που είχε ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία φαίνεται ότι τα καταφέρνει καθώς απέχει αρκετά από τους τελευταίους της βαθμολογίας.

 

ΦένλοΓιώργος ΓιακουμάκηςποδόσφαιροEredivisieγκολ