Αθλητισμός|31.01.2021 18:23

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Ηταν κυνική, αποτελεσματική κι έβγαλε αντίδραση

Newsroom

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα-χαστούκι από τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 2-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 20ή αγωνιστική της Super League. Η Ένωση ήταν κυνική και αποτελεσματική και έφτασε στον επιθυμητό στόχο των τριών βαθμών που την φέρνουν ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας καθώς προσπέρασε τον Αρη. Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ αν και είχε διάθεση και φάσεις για να σκοράρει, γνώρισε την τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει κατορθώσει να σκοράρει στα τελευταία πέντε ματς!

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του ήταν ανοιχτό με την μπάλα να παίζεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 12' με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Στάικου αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ απάντησε με τετ α τετ του Ανσαριφάρντ που όμως νικηθηκε από τον Βάτερμαν στο 15'. Στο 35' ο Στάικος εκτέλεσε το φάουλ απ' τα αριστερά, ο Βούρος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τελικά η ΑΕΚ σκόραρε στο 43' με τον Σάκχοβ. Ο Σιμάνσκι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Ουκρανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν με νέα κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Στάικου. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη αποβολή του Λάτσι, ενώ και ο Χιμένεθ για να προστατεύσει την ομάδα του έβγαλε άρον άρον από το παιχνίδι τον νεαρό αμυντικό.
Τελικά η Ένωση βρήκε και δεύτερο γκολ στο 71' (0-2). Ο Ολιβέιρα βρήκε υπέροχα μέσα στην περιοχή τον Τάνκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε  εξαιρετικά τον Βάτερμαν.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Στάρτζεον, Νέιρα, Βούρος (59' Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Σαρδινέρο (83' Καστάνιος), Στάικος (70' Ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Κοροβέσης (83' Λυμπεράκης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης,  Mπακάκης (73' Σιμόες), Λόπες, Σβάρνας, Λάτσι (56' Νεντελτσιάρου),Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (74' Χριστόπουλος), Αλμπάνης (66' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (66' Ολιβέιρα).

ΟΦΗποδόσφαιροΑΕΚSuperLeague