Αθλητισμός|31.01.2021 21:32

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-3: Πέρασε κι από τη Ριζούπολη με Χασάν

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχμέντ Χασάν πέρασε νικηφόρα και από τη Ριζούπολη επικρατώντας 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 20ή αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι μολονότι έκαναν... αγγαρεία στο γήπεδο και παρά τη μέτρια εμφάνισή τους, επικράτησαν άνετα με τον Αιγύπτιο φορ να σκοράρει δις και να φτάνει τα επτά γκολ στο πρωτάθλημα αλλά και να μοιράζει μια ασίστ προς τον έτερο σκόρερ Εμβιλά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε αήττητη έπειτα από 20 παιχνίδια έχοντας απολογισμό 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τη διαφορά από τους διώκτες της να βρίσκεται στο +14 από τη δεύτερη ΑΕΚ και στο +15 από ΠΑΟΚ και Αρη. Παράλληλα, με αυτό το «τρίποντο» ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 22 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα (σερί που διατηρεί από την περασμένη σεζόν) αλλά και 33 αγώνες δίχως ήττα μακριά από το Καραϊσκάκη, πλησιάζοντας το δικό του ρεκόρ των 34 αγωνιστικών!

Επειτα από ένα αργό και μέτριο ξεκίνημα στο ματς, ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 19' με κεφαλιά του Χασάν αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά, όπως έκανε και στο 29' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη. Και τελικά η κυριαρχία του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 31' με τον Χασάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ντομίνγκες και πλάσαρε εύστοχα (0-1).

Το παιχνίδι ήταν μέτριο γενικά με τον Ολυμπιακό να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας στο α' ημίχρονο (30-70%) αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει πολλές κλασικές φάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι το highlight του α' ημιχρόνου μετά το γκολ του Χασάν ήταν το βολέ του Βέρχουλστ στο πρόσωπο του διαιτητή Σιδηρόπουλου!

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο και αργό στο β' ημίχρονο με την πρώτη τελική προσπάθεια να καταγράφεται στο 65' με κεφαλιά του Ιωαννίδη που κατέληξε στα χέρια του Σα. Ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι στο 72' στην πρώτη του τελική στη διάρκεια του ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Χασάν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Εμβιλά τη δεύτερη σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Ο Απόλλων προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι έστω και καθυστερημένα με το γκολ που πέτυχε ο Ντάουντα στο 90' έπειτα από παιδαριώδες λάθος του Σεμέντο αλλά δεν είχε άλλο χρόνο για διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς.\

Αντιθέτως, οι Πειραιώτες βρήκαν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις (93'+) με εκτελεστή τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς Αχμέντ Χασάν έπειτα από ασίστ του Βαλμπουενά.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Ντομίνγκες, Βιτλής (84' Βάρκας), Μπαξεβανίδης (76' Κιτοκό), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84' Καραγκούνης), Μπεντινέλι, Μουνιέ (76' Ντάουντα), Ιωαννίδης. 

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (81' Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58' Εμβιλά), Μπρούμα (81' Μασούρας), Φορτούνης (63' Πέπε), Βρουσάι (63' Βαλμπουενά), Χασάν.

Απόλλων ΣμύρνηςΟλυμπιακόςποδόσφαιροSuperLeagueΑχμέντ Χασάν