Αθλητισμός|01.02.2021 00:09

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Μπιλμπάο με Γκριεζμάν αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πιάνεται

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στη La Liga επικρατώντας της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πιάνοντας έπειτα από αρκετό καιρό τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ροχιμπλάνκος νίκησαν και στην έδρα της Κάντιθ με 4-2 και απολαμβάνουν την κορυφή έχοντας διαφορά δέκα βαθμών από τους διώκτες τους κι ένα ματς λιγότερο.

Η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αλλά έφτασε στην πολύτιμη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Λιονέλ Μέσι με φανταστική εκτέλεση φάουλ φτάνοντας τα 650 γκολ, αλλά στο 49' ο Αλμπα με αυτογκόλ έφερε το παιχνίδι στα ίδια. Τελικά το νικητήριο γκολ του Γκριεζμάν στο 75' λύτρωσε τους Καταλανούς απέναντι στην ψυχωμένη Μπιλμπάο που λίγο έλειψε να ξανακάνει τη ζημιά στην ομάδα του Ροναλντ Κούμαν μετά τον πρόσφατο τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ

Προηγουμένως, η Ατλέτικο νίκησε με 4-2 την Κάντιθ στο σπίτι της με μεγάλο πρωταγωνιστή τον διωγμένο από την Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεθ, ο οποίος έχει σκοράρει 14 γκολ στο πρωτάθλημα. Με 16 νίκες σε 19 αγωνιστικές, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν για να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για την καλύτερη ισπανική ομάδα αυτή την περίοδο και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ο Σουάρες άνοιξε το σκορ στο 28' με εκτέλεση φάουλ, ο Νεγκρέδο απάντησε στο 35' αλλά ο Σαούλ έγραψε το 1-2 στο 44'. Ο Σουάρες σκόραρε ξανά με πέναλτι στο 50', ο Νεγκρέδο μείωσε (2-3) στο 71' προτού ο Κόκε διαμορφώσει το τελικό 2-4 στο 88'.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςΚάντιθLa LigaΜπαρτσελόναΛουίς ΣουάρεςΛιονέλ ΜέσιΑθλέτικ Μπιλμπάο