Αθλητισμός|19.02.2021 20:21

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 9-0! Κόκκινοι διάβολοι από άλλον πλανήτη

Γιάννης Σκόκας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν... διαστημική στο Ολντ Τράφορντ και επικράτησε με το αδιανόητο 9-0 της Σαουθάμπτον! H ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είχε σταματημό στη διάρκεια των 90 λεπτών σκοράροντας τέσσερα γκολ στο α' ημίχρονο με Βαν ΜπισάκαΡάσφορνταυτογκόλ του Μπέντναρεκ και Καβάνι, κι άλλα πέντε στο δεύτερο 45λεπτο με Μαρσιάλ (2)ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες με πέναλτι και Τζέιμς και πήρε το τρίποντο με χαρακτηριστική ευκολία πιάνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι, που όμως έχει δύο ματς λιγότερα.

Διαβάστε επίσης: Προβάδισμα πρόκρισης της Γιούβε στον τελικό με σόου Ρονάλντο στο Μιλάνο

Το εξωπραγματικό 9-0 αποτελεί μια ιστορική επίδοση για την Premier League δεδομένου ότι άλλη μια φορά επί Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε υπάρξει ανάλογος θρίαμβος των Κόκκινων διαβόλων απέναντι στην Ιπσουιτς το 1995, ενώ πιο πρόσφατη είναι η συντριβή της Λέστερ επί της... Σαουθάμπτον προ ενάμιση έτους. Ο εφιάλτης επέστρεψε για τους Αγιους, οι οποίοι στις 25 Οκτωβρίου του 2019 είχαν ηττηθεί με 0-9 από τη Λέστερ εντός έδρας! Η μάχη πάντως ήταν άνιση εξαρχής καθώς η Σαουθάμπτον έμεινε με παίκτη λιγότερο προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα λόγω αποβολής του Γιάνκεβιτς για δολοφονικό μαρκάρισμα, ενώ στο 86' αποβλήθηκε και ο Μπέντναρεκ.

Στα highlights της αναμέτρησης ήταν το ιστορικό γκολ του Ράσφορντ, ο οποίος έφτασε τα 83 με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και ξεπέρασε τον θρυλικό Γάλλο Ερίκ Καντονά που βρισκόταν στη 14η θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Πλέον χρειάζεται άλλα τρία για να προσπεράσει και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Σε άλλο σημαντικό ματς της ημέρας, η Γουλβς πέτυχε σπουδαία νίκη (η πρώτη της το 2021!) με ανατροπή επί της Αρσεναλ (2-1). Οι Κανονιέρηδες προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Πεπέ στο 32', αλλά οι Λύκοι απάντησαν με τέρματα του Νέβες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+5') και του Μουτίνιο στο 49'. Οι Λονδρέζοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο από το 45' λόγω αποβολής του Νταβίντ Λουίς, ενώ στο 72' αποβλήθηκε και ο γκολκίπερ Λένο!

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επί της Γουέστ Μπρομ στη μάχη των ουραγών με 2-1, αλλά φαίνεται πως αμφότερες δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό καθώς τις χωρίζουν δέκα και εννέα βαθμοί αντιστοίχως από την Μπράιτον που βρίσκεται πάνω από το γραμμή του υποβιβασμού. Επίσης, η Κρίσταλ Πάλας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νιούκαστλ με 2-1.

ΑρσεναλΣέφιλντ ΓιουνάιτεντΓουλβςΜάρκους ΡάσφορντPremier LeagueΕρίκ ΚαντονάΚρίσταλ ΠάλαςΣαουθάμπτονΓουέστ ΜπρομΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΝιούκαστλ