Αθλητισμός|03.02.2021 19:54

ATP Cup: Σε καραντίνα 600 άτομα λόγω ενός κρούσματος κορονοϊού στη Μελβούρνη!

Newsroom

Εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη ήταν η επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά στα κορτ του τένις λίγο πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν (8-21/2). Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα του στο ATP Cup στη Μελβούρνη καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 7-5) του 21χρονου Αυστραλού (Νο.23) Αλεξ Ντε Μινόρ (Νο.23) με 6-3, 7-5 σε 93 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς - «Τους λυπάμαι που δεν έχουν προσωπική ζωή και ασχολούνται μαζί μου»

Είχε προηγηθεί η ήττα του 24χρονου Μιχάλη Περβολαράκη (Νο.462) από τον 31χρονο Αυστραλό Τζον Μίλμαν (Νο.38) με 2-0 σετ (6-2, 6-3) σε 82 λεπτά που είχε δώσει το προβάδισμα στην Αυστραλία με 1-0. Ωστόσο, με τη νίκη του Τσιτσιπά η Ελλάδα ισοφάρισε (1-1) και η επικράτηση στο ζευγάρι κρίθηκε στο διπλό.

Εκεί όμως το σαφώς πιο έμπειρο δίδυμο της Αυστραλίας λύγισε την Ελλάδα στο σούπερ τάι μπρέικ. Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, που όμως δεν ήταν αρκετή για να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Τζον Πιρς και Λουκ Σαβίλ, οι οποίοι πήραν τελικά τη νίκη με 2-1 (6-3, 4-6, 10-5). Έτσι, η Αυστραλία κέρδισε το tie και «έπιασε» στη βαθμολογία την Ισπανία, από την οποία ηττήθηκε την Τρίτη (2/2). Πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα καθώς χρειάζεται τρεις νίκες επί των Ισπανών, που θέλουν μόλις μία επικράτηση.

Αρχικά για την Ισπανία ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά ο θρυλικός Ράφα Ναδάλ, ο οποίος όμως λόγω τραυματισμού αποσύρθηκε καθώς έπεται το Αυστραλιανό Οπεν και δεν θέλει να ρισκάρει. Ως εκ τούτου, ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα θα παίξει με τον Μιχάλη Περβολαράκη και αμέσως μετά θα μονομαχήσουν Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ και Στέφανος Τσιτσιπάς.

Συναγερμός για ένα κρούσμα κορονοϊού

Ωστόσο οι προγραμματισμένοι (62 στο σύνολο) για την Πέμπτη (3/2) αγώνες αναβλήθηκαν καθώς ένας εργαζόμενος στο Grand Hyatt της Μελβούρνης, όπου πέρασαν την καραντίνα τους 500-600 άτομα που σχετίζονται με το Αυστραλιανό Οπεν, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην κοινότητα του τένις και στις αυστραλιανές αρχές που είναι ιδιαίτερα αυστηρές ως προς την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο (όλοι οι τενίστες μαζί με τις ομάδες τους, μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος Τσιτσιπάς) κατά τη διάρκεια της 14ημερης καραντίνας που επέβαλαν οι Αυστραλοί σε όσους ταξίδεψαν από το εξωτερικό για το Αυστραλιανό Οπεν, υποβλήθηκαν σε νέα τεστ και τέθηκαν προσωρινά σε απομόνωση μέχρι να πάρουν αρνητικό αποτέλεσμα στα χέρια τους. Κατά συνέπεια, δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας μέχρι νεωτέρας. Κάτι που σημαίνει πως ούτε η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει πρεμιέρα στο Grampians Trophy, ούτε η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με την Ισπανία για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Cup την Πέμπτη.

ATP CupΜελβούρνηAustralian OpenΑυστραλιανό ΌπενΚορονοϊόςΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑλεξ Ντε ΜινόρΜιχάλης Περβολαράκης