Αθλητισμός|19.02.2021 20:19

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Αποκαθήλωση και νέα στέψη στην Premier League

Γιάννης Σκόκας

Το ντέρμπι της Premier League εξελίχθηκε σε περίπατο για τη Μάντσεστερ Σίτι που έκανε... παρέλαση στο Ανφιλντ διασύροντας με 1-4 της Λίβερπουλ. Η (όπως όλα δείχνουν) απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας υποκλίθηκε στην καταπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έστειλε μήνυμα τίτλου καθώς άφησε τη Λίβερπουλ στο -10 και τη δεύτερη Γιουνάιτεντ στο -5 κι ενώ έχει ένα ματς λιγότερο. Οι Πολίτες που αγνοούν την ήττα από τον περασμένο Νοέμβριο επί 21 σερί παιχνίδια, μετρούν 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση με τους Γκιουντογκάν, Στέρλινγκ και Φόντεν να κάνουν σπουδαίο ματς.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ που συνεχίζει την κατηφορική πορεία της, τη χειρότερη επί των ημερών του Γιούργκεν Κλοπ, είχε για μοιραίο τον Αλισον που υπέπεσε σε παιδαριώδη λάθη. Η ήττα από τη Σίτι μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη των Κόκκινων στο Ανφιλντ μετά τα «διπλά» της Μπέρνλι και της Μπράιτον, κάτι που είχε να συμβεί από το 1963! Ηταν η πρώτη νίκη της Σίτι στο Ανφιλντ από το 2003.

Η Λίβερπουλ απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο 24' με τον Μανέ, ενώ στο 36' η Μάντσεστερ Σίτι είχε τη δική της τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Φαμπίνιο. Ωστόσο ο Γκιουντογκάν, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση ήταν απελπιστικά άστοχος στέλνοντας την μπάλα στις... εξέδρες!

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Σίτι σκόραρε και δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους πρωταθλητές Αγγλίας. Στο 49' ο Στέρλινγκ «χόρεψε» την άμυνα της Λίβερπουλ, ο Φόντεν σούταρε, ο Αλισον απέκρουσε ασθενώς και ο Γκιουντογκάν που πήρε το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ (0-1) και εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι.

Στο 63' η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ, ο οποίος το κέρδισε καθώς έκλεψε την μπάλα από τον Ντίας, που τον τράβηξε εντός περιοχής.

Στη συνέχεια όμως, αντί η Λίβερπουλ να αναπτερωθεί και να βάλει δύσκολα στη Σίτι, συνέβη το αντίθετο. Σ' αυτό βεβαίως συνετέλεσαν και τα δύο τραγικά λάθη του Αλισον. Αρχικά στο 73' ο Φόντεν έστρωσε στον Γκιουντογκάν που σκόραρε για δεύτερη φορά στο ντέρμπι (1-2).

Τρία λεπτά αργότερα (76') και πάλι ο Αλισον έκανε... ασίστ στους παίκτες της Σίτι, ο Σίλβα έσκαψε για τον Στέρλινγκ που με κεφαλιά έσπρωξε την μπάλα σε άδειο τέρμα γράφοντας το 1-3.

Ο θρίαμβος της Σίτι και η τραγωδία της Λίβερπουλ όμως δεν είχαν ολοκληρωθεί καθώς στο 83' ο Φόντεν με καταπληκτική προσπάθεια πέτυχε το 1-4.

Κώστας ΤσιμίκαςποδόσφαιροΛίβερπουλPremier LeagueΜάντσεστερ Σίτι