Αθλητισμός|08.01.2019 16:13

Παναθηναϊκός: Μειώθηκαν οι απουσίες - Αύριο εξιτήριο ο Δώνης

Κώστας Γουλής

Το «κύμα» ιώσεων που σάρωσε τα τελευταία 24ωρα το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, άρχισε να υποχωρεί κι αντίστοιχα μειώθηκαν και οι απουσίες των «πράσινων» εν όψει του μεθαυριανού (Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου) πρώτου αγώνα με τη Λαμία για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μετά τον Αργύρη Καμπετσή, το πρωί της Τρίτης (8 Ιανουαρίου) πήραν εξιτήριο από το «Υγεία» και οι Γιάννης Μπουζούκης, Βαγγέλης Οικονόμου και Βαγγέλης Θεοχάρης, πηγαίνοντας απευθείας σπίτι τους για ξεκούραση. Εκτός προπόνησης έμεινε και ο Χρήστος Σέχου, που ήταν ένα απ’ τα τελευταία «θύματα» της γρίπης. Εάν τα συμπτώματα της ίωσης υποχωρήσουν το πρωί της Τετάρτης, οι πέντε παίκτες θα πάνε το μεσημέρι στο «Γ. Καλαφάτης» για να προπονηθούν κι εκεί θα αποφασιστεί αν θα είναι σε θέση να ακολουθήσουν την αποστολή του «τριφυλλιού» για τη Λαμία.

Πιο δύσκολη πάντως δείχνει η κατάσταση για τους Μπουζούκη και Οικονόμου, οι οποίοι είναι εξαντλημένοι έπειτα από πέντε μέρες ίωσης και είναι πολύ πιθανό να μείνουν εκτός αποστολής.

Εν αντιθέσει με τους παίκτες, ο Γιώργος Δώνης παρέμεινε και σήμερα προληπτικά νοσηλευόμενος στο «Υγεία» καθώς είχε πυρετό το βράδυ, με τους γιατρούς να ενημερώνουν πως θα πάρει εξιτήριο την Τετάρτη. Εφόσον γίνει αυτό, ο 49χρονος τεχνικός σκοπεύει να ακολουθήσει κανονικά το πούλμαν με την αποστολή του Παναθηναϊκού που θα αναχωρήσει για τη Λαμία αύριο το απόγευμα.

Το θετικό για τους «πράσινους» είναι πως οι υπόλοιποι πέντε παίκτες που παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα της ίωσης και δεν προπονήθηκαν τη Δευτέρα (Χρήστος Δώνης, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Τζανδάρης), ήταν πολύ καλύτερα το πρωί της Τρίτης, πήραν κανονικά μέρος στο προπονητικό πρόγραμμα, που έγινε υπό τις οδηγίες του άμεσου συνεργάτη του Δώνη, Μάκη Αγγελίνα και θα είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι με τους Φθιωτούς.

Η προπόνηση μάλιστα, έγινε στη 1 μ.μ., την ώρα που υπήρχε η μέγιστη τιμή στη θερμοκρασία της ημέρας, αφενός για να έχουν λιώσει τα χιόνια στο κεντρικό γήπεδο του «Γ. Καλαφάτης» κι αφετέρου για να υπάρχει λιγότερο κρύο την ώρα της προπόνησης.

Aτομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μακέντα, Άλτμαν και θεραπεία ο Κότσαρης, ενώ η κυρίως προπόνηση περιελάμβανε προθέρμανση και παιχνίδι τακτικής στο μισό γήπεδο. Η τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 3μ.μ. κι αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός