Αθλητισμός|08.02.2021 17:22

Κορονοϊός: Τέσσερα νέα κρούσματα στον Παναθηναϊκό και αναβολή του Κυπέλλου

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στον μπασκετικό Παναθηναϊκό καθώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι «πράσινοι» δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση της Κυριακής (7/2) κόντρα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα του ιού στα τεστ της περασμένης εβδομάδας, ενώ στον νέο κύκλο τεστ που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (8/2) άλλοι τρεις «πράσινοι» διαγνώσθηκαν θετικοί σε Covid-19. Συνολικά σε λιγότερο από μια εβδομάδα στο μπασκετικό τμήμα του Παναθηναϊκού νόσησαν οχτώ άτομα γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τυχόν μεγαλύτερη διασπορά. Για το λόγο αυτό, όσοι είχαν αρνητικά τεστ κλήθηκαν εκ νέου για επανέλεγχο, ενώ οι νοσούντες έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Μάλιστα, δεδομένου ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά αθλητές της ομάδας, η διεξαγωγή του προημιτελικού Κυπέλλου με το Περιστέρι στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τετάρτη (10/02) καθίσταται αδύνατη και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει αναβολή. Οι υπόλοιπο τρεις προημιτελικοί του θεσμού (Κολοσσός Ρόδου - Προμηθέας, Λαύριο - ΑΕΚ, Ηρακλής - ΠΑΟΚ) θα διεξαχθούν κανονικά και στη συνέχεια η διοργάνωση θα διακοπεί μέχρι να βρεθεί νέα ημερομηνία για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Με βάση μάλιστα τον αρχικό προγραμματισμό, η διοργάνωση μοιάζει αδύνατο να ολοκληρωθεί πριν από τις 10 Απριλίου, καθώς δεν υπάρχει κενό διάστημα για αγώνες μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τα τρία σενάρια

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για τη συνέχιση του Κυπέλλου. Το ένα είναι να ολοκληρωθεί μετά τις 10 Απριλίου, το δεύτερο είναι να ολοκληρωθεί ο θεσμός έως τις 2 Μαΐου, ενώ υπάρχει και ένα τρίτο που αναφέρει ολοκλήρωση μέσα στον Μάιο. Αυτό σημαίνει πως οι τρεις προημιτελικοί θα γίνουν κανονικά, όμως ο αγώνας του Παναθηναϊκού θα αναβληθεί. όπως οι ημιτελικοί της Παρασκευής (12/02) και ο τελικός της Κυριακής (14/02) και τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις για το μέλλον του θεσμού. Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ, ΕΟΚ).

Την ίδια στιγμή, στο «πράσινο» στρατόπεδο θέτουν σε πρώτο πλάνο την υγεία όλης της ομάδας, σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη, λόγω του κορονοϊού. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι προπονήσεις στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας να σταματήσουν προσωρινά ή να υπάρξουν προγράμματα με μικρά γκρουπ, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Πηγή: SDNA

ΚορονοϊόςμπάσκετΠαναθηναϊκός