Αθλητισμός|08.02.2021 18:00

Δούμας για Νέα Τούμπα: «Μπουλντόζες μετά το 2021»

Newsroom

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA.

Διαβάστε επίσης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο αρχιτέκτονας του πρότζεκτ Τάκης Δούμας, σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση, τόνισε πως όλα βαίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος και προβλέψεων, τονίζοντας πως οι μπουλντόζες θα μπουν μετά το τέλος του 2021. «Είμαστε εντός του χρόνου και όσων είχαν προβλεφθεί. Το ευχάριστο είναι πως τελείωσε το θέμα της χωροθέτησης, μπήκαμε στην τελική ευθεία που δεν έχει γυρισμό. Είχα πει στον ΠΑΟΚ πως μόνο με το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα μπορεί να γίνει η νέα Τούμπα και έτσι συμβαίνει. Από τον άλλον μήνα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα σχέδια, οι μπουλντόζες θα μπουν μετά το τέλος του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δούμας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου «στο ΕΠΣ περιλαμβάνεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο(έκταση «Αλάνας Τούμπας) με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής -προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο- με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τηΘεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι βάσει του ΕΠΣ διευθετούνται και επιλύονται διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής της ισχύουσας ρυμοτομίας στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώροι στάθμευσης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι -μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων- να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου. Έτσι, τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης».

γήπεδο ΠΑΟΚΝέα ΤούμπαΠΑΟΚΤούμπαποδόσφαιρο