Αθλητισμός|09.02.2021 00:01

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Με Λεβαντόβσκι στον τελικό η Μπάγερν που πάει για 6η κούπα

Newsroom

Δύο γκολ του ασταμάτητου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έριξαν στο καναβάτσο την αιγυπτιακή Αλ Αχλι και έστειλαν την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (FIFA Club World Cup), όπου την περιμένει στις 11 Φεβρουαρίου η Τίγκρες από το Μεξικό, που την Κυριακή (7/02) επικράτησε 1-0 της Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα με γκολ του Ζινιάκ.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικός και 500άρης Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οδηγεί τη Μίλαν στον τίτλο

Η Αλ Αχλι του άλλοτε παίκτη του Ιωνικού, Μοσιμάνε Πίτσο έκανε φιλότιμη προσπάθεια, όμως η διαφορά κλάσης στον ημιτελικό της Ντόχα ήταν μεγάλη. Οι Βαυαροί με αιχμή του δόρατος τον Λεβαντόβσκι πίεσαν από το πρώτο λεπτό για να καθαρίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ματς και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 17' οπότε ο Πολωνός σέντερ φορ αξιοποίησε την πάσα του Γκνάμπρι (0-1).

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ που ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στο Κατάρ, έχασε ευκαιρίες αλλά εν τέλει σκόραρε για δεύτερη φορά στο 89' και πάλι με τον Λεβαντόβσκι που έχει βαλθεί να οδηγήσει την Μπάγερν στην κατάκτηση κάθε τίτλου που διεκδικεί. Ηδη έχει σηκώσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γερμανίας, το Champions League, όπως επίσης το γερμανικό και το ευρωπαϊκό Super Cup. Τουτέστιν κυριάρχησε σε κάθε διοργάνωση που έλαβε μέρος για το 2020.

Παγκόσμιο Κύπελλο ΣυλλόγωνΤίγκρεςΡόμπερτ ΛεβαντόφσκιποδόσφαιροΜπάγερν Μονάχου