Αθλητισμός|09.02.2021 16:56

Australian Open: Αδοξο φινάλε για τη Σάκκαρη

Newsroom

Στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κίκι Μλαντένοβιτς. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.23) ηττήθηκε με 6-2, 0-6, 6-3 από την 27χρονη Γαλλίδα (Νο.60) κι αποχαιρέτησε πρόωρα τη Μελβούρνη.

Παρότι γύρισε το ματς και ισοφάρισε σε 1-1 σετ με χαρακτηριστική άνεση (6-0) ένα κακό service game στο ξεκίνημα του τρίτου έδωσε την ευκαιρία στην Κίκι να σημειώσει το μπρέικ και να πάρει το σημαντικό προβάδισμα με 2-0.

Η Γαλλίδα, μάλιστα, μεγάλο αστέρι του διπλού, είχε και δύο match point στο σερβίς της Σάκκαρη στο 5-2, αλλά η 25χρονη τενίστρια έμεινε όρθια με εντυπωσιακό τρόπο, δίνοντας ελπίδα στους πολυάριθμους Ελληνες που βρέθηκαν στο πλευρό της.

Το ίδιο έγινε και όταν προηγήθηκε με 0-15 στο επόμενο γκέιμ, αλλά τελικά η Μλαντένοβιτς κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη μετά από 1 ώρα και 48 λεπτά συνολικής προσπάθειας. Θα παίξει στη συνέχεια με τη Νάο Χιμπίνο από την Ιαπωνία.

T

Σε ό,τι αφορά στους αριθμούς, η Σάκκαρη είχε 28 winners και 44 αβίαστα λάθη, ενώ η Γαλλίδα είχε αντίστοιχα 13 και 33. Κακό ήταν το ποσοστό της Μαρίας στο δεύτερο σερβίς, όπου κέρδισε μόνο 10 από τους 29 πόντους (34%).

«Δεν έχω πολλά να πω, ξεκάθαρα δεν έπαιξα καλά», είπε εμφανώς απογοητευμένη η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια. «Μπράβο στην Κριστίνα που πάλεψε και κέρδισε το ματς, αλλά από την πλευρά μου νομίζω ότι έπαιξα ένα τόσο κακό ματς μετά από πολύ καιρό».

Η Σάκκαρη ήταν από τους συμμετέχοντες που αναγκάστηκαν να μπουν σε σκληρή καραντίνα 14 ημερών, όμως δεν θεωρεί ότι ήταν αυτός ο λόγος της ήττας. «Δεν θέλω να ρίξω το φταίξιμο σε αυτό. Δεν έχω καθίσει ακόμα να σκεφτώ τι μπορεί να έφταιξε, γιατί είναι πολύ πρόσφατο. Σίγουρα έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας. Δεν θέλω να δικαιολογώ τον εαυτό μου, έπαιξα άσχημα, τελείωσε. Και άλλες παίκτριες είχαν 14 μέρες καραντίνα και μια χαρά έχουν προχωρήσει».

Australian OpenΤένιςΜαρία Σάκκαρη