Αθλητισμός|08.01.2019 19:26

Κύπελλο Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ξάνθη και Ολυμπιακό

Σταύρος Καζαντζόγλου

Ανοιχτή παρέμεινε η υπόθεση πρόκριση στο πιο δυνατό ζευγάρι της διοργάνωσης της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς Ξάνθη και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης».

Η ακριτική ομάδα ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Κώστα Φορτούνη. Ωστόσο και οι δύο προσπάθειες του αρχηγού των Πειραιωτών, σταμάτησαν στο δοκάρι. Ο Φορτούνης είχε εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (11’), ενώ είδε την μπάλα να εξοστρακίζεται και στην κεφαλιά που έκανε μέσα στην περιοχή στο 58’.

Η Ξάνθη διαμαρτύρεται για τη φάση του 28’, όταν ο Κάστρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής Ζαχαριάδης υπέδειξε οφσάιντ τον Μπρίτο στο ξεκίνημα της φάσης. Ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έκανε ο νεοαποκτηθέντας Μασούρας, ενώ με την Ξάνθη αγωνίστηκε ο Ουρουγουανός Μπαριέντος.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91' Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (75' Χασάν).

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία για το 2019, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος έμειναν στο 1-1 στο χιονισμένο γήπεδο των Ιωαννίνων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13’, όταν ο Γιάκος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Κρίζμαν προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε με πέναλτι στο 22’. Ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Τσιλούλη στην περιοχή και ο Ντουρμισάι νίκησε τον Βελλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς (65’ Νάουμετς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Γιάκος, Παμλίδης (77’ Ξύδας), Μπουκουβάλας, Κριζμάν, Αθανασιάδης.

Πανιώνιος: Μανοΐλοβιτς, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σίντι Αλί, Οικονομίδης (78’ Μακρύλλος), Τσιλούλης (88' Μίκο), Ντουρμισάι.

ΟλυμπιακόςΚύπελλο ΕλλάδαςΞάνθη