Αθλητισμός|10.02.2021 19:44

Κύπελλο Ελλάδoς, ΑΕΚ - Βόλος 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης η Ενωση με ξέσπασμα

Newsroom

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ που επικράτησε 4-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ. Η θεσσαλική ομάδα έβαλε δύσκολα στην Ενωση καθώς προηγήθηκε στο σκορ, όμως ένα τρομερό ξέσπασμα των Κιτρινόμαυρων με τέσσερα γκολ σε ένα 12λεπτο μετέτρεψε το 0-1 σε 4-1. Ο Βόλος δεν λύγισε, σκόραρε στο β' ημίχρονο και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για τη ρεβάνς που θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου στο Πανθεσσαλικό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Τάνκοβιτς, ο οποίος πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ, ενώ από ένα τέρμα σκόραραν ο Μάνταλος και ο Ολιβέιρα. Από τον Βόλο, ξεχώρισε ο σκόρερ Δουβίκας, ο οποίος είχε και δοκάρι, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Νίνης.

Ο Βόλος αιφνιδίασε την ΑΕΚ καθώς μπήκε στο γήπεδο με μεγάλη αυτοπεποίθηση και διάθεση για να σκοράρει. Κι αφού στο 2' ο Περέα απείλησε για πρώτη φορά με τον Τσιντώτα να απομακρύνει σε κόρνερ, στο 14' άνοιξε το σκορ έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Νίνη και εξαιρετικό τελείωμα του Δουβίκα (0-1).

Οι παίκτες της ΑΕΚ πάγωσαν προσωρινά αλλά μόλις συνήλθαν, πραγματοποίησαν ένα εκρηκτικό 12λεπτο σκοράροντας τέσσερα γκολ από το 25' μέχρι το 36'! Αρχικά στο 25' ο Μάνταλος ισοφάρισε με ωραία κίνηση στον χώρο και ιδανικό τελείωμα μετά από πάσα του Γκαρσία (1-1).

Στο 29' η ΑΕΚ είχε ήδη κάνει την ανατροπή όταν ο Κρίστιτσιτς βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Τάνκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κλέιμαν.

Και προτού προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Βόλου, ο Τάνκοβιτς σκόραρε ξανά στο 32' για το 3-1 με φανταστικό σουτ από πλάγια θέση.

Το 12λεπτο-«φωτιά» της Ενωσης ολοκληρώθηκε στο 36' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα, που κέρδισε ο Λιβάι Γκαρσία έπειτα από ωραία προσπάθεια.

Ο Βόλος όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και στο 57' μείωσε με κοντινή προβολή του Μήτογλου (4-2) έπειτα από τρομερή ενέργεια και ασίστ του Φεράρι.

Οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια για να σκοράρουν αλλά η σημαντικότερη στιγμή ήταν για τον Βόλο που είχε δοκάρι στο 86' με τον Δουβίκα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο (46' Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (81' Ραντόνια), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (82' Σιμόες), Γκαρσία, Ολιβέιρα (70' Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (70' Αλμπάνης.

Βόλος: Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (92' Σάντσες), Μπαρτόλο (76' Κρητικός), Νίνης, Ριένστρα, Μαρτίνες (53' Μίλοκ), Γκρίλο, Περέα, Δουβίκας.

Κύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚΒόλος ΝΠΣποδόσφαιρο