Αθλητισμός|19.02.2021 20:16

Κύπελλο Ελλάδος, ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Πέταξε για τετράδα με γκολάρες

Γιάννης Σκόκας

Αλμα πρόκρισης για έκτη σερί σεζόν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 5-2 τη Λαμία στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος ήταν εξαιρετικός επιθετικά, όπου έβγαζε φωτιές αλλά και με προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του, γεγονός που του στέρησε μια πολύ πιο ευρεία νίκη. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, έφτασε σε μια εντυπωσιακή... πεντάρα και κρατάει ήδη στα χέρια της το εισιτήριο για την τετράδα, το οποίο θα σφραγίσει και τυπικά στη ρεβάνς της Λαμίας στις αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: Το σκεπτικό-κόλαφος της Επιτροπής Εφέσεων που καταρρίπτει την σκευωρία εις βάρος του ΠΑΟΚ

Ο Τζόλης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, όπως στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ που πέτυχε χατ-τρικ. Τούτη τη φορά... έμεινε στα δύο γκολ, ενώ δίχτυα βρήκαν με εντυπωσιακά τέρματα και οι Σβαμπ, Ροντρίγκο και Κρμέντσικ. Ιδίως ο Τσέχος σέντερ φορ με την είσοδό του στο γήπεδο, βοήθησε σημαντικά την ομάδα του, έδωσε οντότητα στην αντίπαλη περιοχή και προκάλεσε προβλήματά στους αντιπάλους του.

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν ιδανικό στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 6' η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ. Ο Ροντρίγκο σούταρε με δύναμη, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασθενώς και ο Τζόλης, ο οποίος ακολούθησε τη φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά (1-0).

Πολύ γρήγορα όμως η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, αφού προηγουμένως απείλησε με τον Αραμπούλι στο 10'. Στη συνέχεια της φάσης (11'), κι αφού η μπάλα κατέληξε κόρνερ από την εκπληκτική επέμβαση του Πασχαλάκη, ο Κρέσπο δεν αντέδρασε σωστά και ο Αντέτζο με εκπληκτικό εναέριο βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Αμεση ήταν η απάντηση του ΠΑΟΚ που πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ στο 16' με δυνατό σουτ του Σβαμπ έπειτα από πάσα του Ζίβκοβιτς (2-1).

Και πάλι όμως η Λαμία είχε άμεση απάντηση καθώς στο 24', έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πίτι, ο Μπεχαράνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-2) σε μια εξαιρετικά οριακή φάση, που όμως εξετάστηκε από το VAR και κατέληξε πως δεν υπήρξε οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά στο 28', τούτη τη φορά με τον Σβιντέρσκι, ωστόσο ο διαιτητής Βάτσιος «βιάστηκε» για να σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Σβαμπ προτού ολοκληρωθεί η φάση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από το VAR. Μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε αρκετά για να πετύχει κι ένα τρίτο γκολ, το οποίο άγγιξε στο 59' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 67' με τον Κρμέντσικ, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης ο Τζόλης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (3-2).

Ο ΠΑΟΚ αγκάλιασε την πρόκριση στο 82' με καταπληκτικό σουτ του Ροντρίγκο έξω από την περιοχή που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Και ο θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 88' με εξαιρετική ντρίμπλα και ωραίο διαγώνιο σουτ του Κρμέντσικ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (79' Μουργκ, Ουάρντα (79' Καγκάβα), Τζόλης (92' Νινούα), Σβιντέρσκι (65' Κρμέντσικ).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Γκούγκα (69' Ασίγκμπα), Γκαζαριάν (89' Τζέιμς), Πίτι (68' Βασιλακάκης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Λαμία ΠΑΕΠΑΟΚΚύπελλο Ελλάδαςποδόσφαιρο