Αθλητισμός|10.02.2021 23:57

Κύπελλο Ελλάδος, Ολυμπιακός - Αρης 2-1: Πήρε προβάδισμα με Χασάν

Newsroom

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την επικράτησή του επί του Αρη με 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Ερυθρόλευκοι, που πανηγύρισαν την ένατη σερί (!) νίκη επί των Κιτρίνων, ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σκόραραν δύο φορές με τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα ισάριθμα λάθη του Σάκιτς στο ξεκίνημα του ματς και πηγαίνoυν στη ρεβάνς του Κλ. Βικελίδης που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου ως φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα. Ο Αρης πάντως, έχοντας σκοράρει με αυτογκόλ του Μπα, ελπίζει σε ανατροπή του εις βάρος του σκορ.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΟΚ - Λαμία 5-2: Πέταξε για τετράδα με γκολάρες

Ιδίως το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν συναρπαστικό καθώς προτού συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό (στα 49'') ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Χασάν έπειτα από ασίστ του Κάιπερς κι αφού ο Σάκιτς δεν μπόρεσε να αμυνθεί αποτελεσματικά (1-0).

Προτού όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Ολυμπιακού, ο Αρης βρήκε απάντηση. Στο 3' ο Μάνος έκανε γύρισμα παράλληλα με το τέρμα από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Μπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Ο Ολυμπιακός όμως και πάλι με πρωταγωνιστή τον Χασάν, ο οποίος επικράτησε στη μάχη του (αρνητικού πρωταγωνιστή) Σάκιτς, σκόραρε γράφοντας το 2-1 στο 14'.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο β' μέρος καθώς ο Αρης δεν μπόρεσε να απειλήσει. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ στο 71' με τον Κάιπερς, ο οποίος στο 72' σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Λαλά, Παπασταθόπουλος (68' Σεμέδο), Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (62' Καμαρά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι (80' Μασούρας), Κάιπερς (80' Ελ Αραμπί), Χασάν (61' Φορτούνης).

Αρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (60' Μπεναλουάν), Ροζ, Σάκιτς (60' Ιωάννου), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (79' Μπρούνο), Σίλβα, Μπερτόλιο (59' Κάτσε), Μάνος (69' Μήτρογλου).

ΟλυμπιακόςΑρηςΑχμέντ ΧασάνΚύπελλο Ελλάδαςποδόσφαιρο