Αθλητισμός|08.01.2019 23:31

Basketball Champions League: Πτήση πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Newsroom

Πολύ κοντά στην πρόκριση στους 16 του Basketball Champions League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά από τη νίκη του στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη Χάποελ Χολόν με 92-77. Οι Θεσσαλονικείς κάλυψαν και το σκορ του πρώτου αγώνα με αποτέλεσμα να έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά την ολοκλήρωση 10 αγωνιστικών έχει 6 νίκες και 4 ήττες. Εφόσον στις επόμενες 4 αγωνιστικές καταφέρει να κερδίσει τους αδιάφορους ουραγούς της βαθμολογίας Οπάβα και Φρίμπουργκ θα έχει σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ και για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι(μετά το «διπλό» στην Ρόδο επί του Κολοσσού) δεν έδειξε να επηρεάζεται από την αποχώρηση του Γιάνικ Μορέιρα.

Το επίπεδο συγκέντρωσης των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν σε υψηλό επίπεδο όπως και η ένταση με την οποία αγωνίστηκαν στην άμυνα. Ο Δικέφαλος κατάφερε να ελέγξει από το πρώτο 10άλεπτο το παιχνίδι, πήρε μια σημαντική διαφορά την οποία διατήρησε (χωρίς να χαλαρώσει ούτε λεπτό) ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πιο συγκεκριμένα τους Χάτσερ(26π. με 5/6 τρίποντα), Γκος(12π. με 3/3 τρίποντα), Τέπιτς (12π.), Αθηναίου(10π.) και Τζαμάλ Τζόουνς(13π.). Στις εξέδρες του "Paok Sports Arena" βρέθηκαν και 150 οπαδοί της Χάποελ οι οποίοι έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Basketball Champions LeagueΠΑΟΚ