Αθλητισμός|19.02.2021 20:14

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, Μπάγερν - Τίγκρες 1-0: Το σήκωσε κι αυτό

Γιάννης Σκόκας

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το απόλυτο κατακτώντας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων καθώς επικράτησε στον τελικό της μεξικανικής Τίγκρες με 1-0. Οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια ονειρεμένη σεζόν καθώς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Super Cup Γερμανίας, του Champions League και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, σήκωσαν και τον έκτο τίτλο που διεκδίκησαν στη διάρκεια του 2020, έστω κι αν ημερολογιακά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πραγματοποιήθηκε το 2021. Εγινε μόλις η δεύτερη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα το 2009 που κάνει το απόλυτο 6x6!

Διαβάστε επίσης: Τρομερή Αταλάντα, απέκλεισε τη Νάπολι και ονειρεύεται τίτλο για πρώτη φορά μετά το '63

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και τον τίτλο το πέτυχε ο Παβάρ στο 61'. Ο Κίμιχ έβγαλε τη σέντρα, ο Λεβαντόβσκι πήρε κεφαλιά και στη συνέχεια ο Γάλλος διεθνής σκόραρε από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 που χάρισε στην Μπάγερν το δεύτερο τρόπαιο στη διοργάνωση μετά τη νίκη του 2013 (πολυνίκης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με τέσσερις τίτλους), ενώ στη συλλογή της έχει και δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα (1976, 2001).

Μπάγερν (Φλικ): Νόιερ, Ερναντές, Ζίλε, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Κίμιχ, Σανέ (73' Μουσιάλα), Κομάν (74' Ντάγκλας Κόστα), Γκνάμπρι (64' Τολισό), Λεβαντόφσκι (73' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Τίγκρες (Φερέτι): Γκουσμάν, Ροδρίγκες, Ρέγιες, Σαλσέδο,Ντουένιας, Καριόκα, Ακίνο, Πισάρο, Κινιόνες (80' Ροδρίγκες), Γκονσάλες, Ζινιάκ.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η αιγυπτιακή Αλ Αχλί, κάτοχος του Champions League Αφρικής, έκανε την έκπληξη, επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα, κατόχου του Copa Libertadores, (0-0 η κανονική διάρκεια) και κατέλαβε την τρίτη θέση στο τουρνουά. Προπονητής στην αιγυπτιακή ομάδα που έκανε τρεμπλ στους τίτλους είναι ο άλλοτε παίκτης του Ιωνικού, Πίτσο Μοσιμάνε.

ποδόσφαιροΤίγκρεςΜπάγερν ΜονάχουΠαγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων