Αθλητισμός|14.02.2021 18:50

Προολυμπιακό πόλο: Η Εθνική ομάδα άρχισε με νίκη στη μάχη για τους Ολυμπιακούς

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών άρχισε με νίκη τη μάχη στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ επικρατώντας 11-10 της Γεωργίας. Η ελληνική ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ως προς την κατάκτηση της νίκης αλλά προβλημάτισε με την εμφάνισή της απέναντι πάντως σε μια χώρα που έχει κάνει βήματα προόδου στο πόλο τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Γεωργιανοί κοίταξαν στα μάτια την Εθνική Ελλάδας, μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού πόλο, που διεκδικεί την 16η (και 11η σερί) συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το επόμενο εμπόδιο για την Ελλάδα είναι η Βραζιλία το απόγευμα της Δευτέρας (15/2, 17.00), ενώ στον όμιλό της μετέχουν, πέραν της Γεωργίας, το Μαυροβούνιο και ο Καναδάς. Αντιθέτως, η Τουρκία, επίσης μεταξύ των αντιπάλων της Εθνικής, αποκλείστηκε από το Προολυμπιακό καθώς υπήρξαν αρκετά κρούσματα κορονοϊού σε μέλη της αποστολής.

Η Ελλάδα ήταν ανώτερη από την πρώτη περίοδο της συνάντησης και στο πρώτο ημίχρονο διατήρησε μια διαφορά 2-3 τερμάτων. Οι Γεωργιανοί αντέδρασαν έντονα στο τρίτο οκτάλεπτο και με επιμέρους σκορ 5-2 ισοφάρισαν σε 10-10. Στην τελευταία περίοδο το ντέρμπι συνεχίσθηκε. Ωστόσο, με μηδέν παθητικό στην άμυνα και με σκόρερ τον Γιάννη Φουντούλη η Ελλάδα πέτυχε τη νίκη στην πρεμιέρα που πάντοτε κρύβει παγίδες. Κορυφαίος παίκτης της Εθνικής ήταν ο αρχηγός Φουντούλης που σκόραρε συνολικά 5 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-5, 1-0. Σύνολο: 11-10.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ρασμάντζε, Καβταράντζε, Νταντβάνι 1, Ιμναϊσβίλι, Μπιντάτζε, Γιέλατσα, Γιακάϊα, Σουτσιασβίλι 1, Ελέζ 4, Μαγκρακβελίτζε, Μπαράλντι 2, Βαπένσκι 2, Σουμπλάντζε.

προολυμπιακό τουρνουάΕθνική ΠόλοΠόλοΕθνική ομάδα