Αθλητισμός|14.02.2021 23:41

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1: Μέγας ΠΑΟ από τα παλιά έσπασε το αήττητο

Γιάννης Σκόκας

Μέγας Παναθηναϊκός από τα παλιά θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο με 2-1 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Οι Πράσινοι έσπασαν το εντυπωσιακό αήττητο 23 αγώνων των Πειραιωτών, οι οποίοι μπορεί να είναι φαβορί για την κατάκτηση της Super League αλλά πλέον δεν θα φτάσουν μέχρι τέλους χωρίς ήττα. Οι Πράσινοι επιβεβαίωσαν ότι διανύουν μια εξαιρετική περίοδο καθώς παραμένουν αήττητοι το 2021 σε εννέα σερί αγώνες έχοντας απολογισμό επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Παράλληλα, το Τριφύλλι διατήρησε και την παράδοση που το θέλει να μην χάνει (στα παιχνίδια που δεν κρίθηκαν στα χαρτιά) από τον Ολυμπιακό εντός έδρας την τελευταία 8ετία έχοντας υποστεί την τελευταία ήττα του εντός γηπέδου τον Νοέμβριο του 2013.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν εξαιρετική, σκόραρε νωρίς με τον Μαουρίσιο, άντεξε στην πρώτη πίεση των Ερυθρόλευκων, πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Σανκαρέ και ανταπεξήλθε εξαιρετικά και στο δεύτερο... κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το 2-1 του Ελ Αραμπί. Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου του, που όμως δεν είναι μόνο γοήτρου αλλά και ουσίας καθώς τον φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Αρη (έχουν ματς λιγότερο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ).

Ο Παναθηναϊκός είχε σε μεγάλη μέρα τον Σανκαρέ που είχε ασίστ και γκολ, είχε στυλοβάτες στην άμυνα τους Βέλεθ, Σένκεφελντ και Διούδη και μυαλό στα χαφ τον εξαιρετικό Μαουρίσιο, αν και γενικότερα δεν υπήρξαν παίκτες που υστέρησαν. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, θέλησε να ισορροπήσει-ρισκάρει μεταξύ του ντέρμπι αλλά και της επερχόμενης μάχης με την Αϊντχόφεν με αποτέλεσμα να κάνει ροτέισον και μην ρίξει από την αρχή Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αλλά να χρησιμοποιήσει και τον ανέτοιμο Παπασταθόπουλο αντί του Μπα, όπως και τον Τιάγκο.

Προβάδισμα νωρίς με Μαουρίσιο

Ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση καθώς στο 5' απείλησε με τον Εγκμπακοτό και στο 6' άνοιξε το σκορ. Ο Σανκαρέ σέντραρε εξαιρετικά και ο επερχόμενος Μαουρίσιο σκόραρε με κεφαλιά (1-0).

O Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αγγίζοντας το γκολ στο 18' με τον Βρουσάι, ο οποίος πάτησε την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά αν και αμαρκάριστος σούταρε ψηλά άουτ. 

O Παναθηναϊκός έδωσε μέτρα στον Ολυμπιακό που προσπάθησε να βρει μάταια απάντηση στο γκολ του Μαουρίσιο απειλώντας στο 42' με κεφαλιά του Βρουσάι και στο 44' με σουτ του Χασάν

Ο Μαρτίνς ψάχνοντας να αλλάξει κάτι στη λειτουργία του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Βρουσάι με τον πολύπειρο Βαλμπουενά, ενώ λίγο αργότερα (56') έριξε στη μάχη και τους Μπα και Ελ Αραμπί διαφοροποιώντας και τον σχηματισμό σε 4-4-2. Και στο 65' οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ για πρώτη φορά στο β' ημίχρονο αλλά το σκαφτό πλασέ του αμαρκάριστου Χασάν κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ο Σανκαρέ το δεύτερο

Ο Μπόλονι βλέποντας τον Παναθηναϊκό να πιέζεται, έριξε στη μάχη τον Καρλίτος και τον Νιάς προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς. Και όχι μόνο διατήρησε το 1-0 αλλά έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου γκολ στο 74' με τον Σανκαρέ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ στην ασταθή απόκρουση του Σα έπειτα από κεφαλιά του Βέλεθ κι έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν παράτησε τη μάχη και στο 82' βρήκε το γκολ που έψαχνε από τον πρώτο σκόρερ του έπειτα από φάση διαρκείας και... καραμπόλες. Μετά το κόρνερ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Νιάς προσπάθησε να απομακρύνει ο Ελ Αραμπί έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι επέστρεψε στον Μαροκινό που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Ροντέο στο φινάλε

Το παιχνίδι στο φινάλε έγινε... ροντέο, ο Ολυμπιακός πίεσε, ο Παναθηναϊκός άντεξε, αφού μεσολάβησε μια μεγάλη επέμβαση του Διούδη σε τετ α τετ του Μασούρα, και μια αποβολή του Μπα στο φινάλε, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πράσινους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια σπουδαία νίκη επί του μεγάλου τους αντιπάλου...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70' Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγμπακοτό (77' Αϊτόρ), Καμπετσής (66' Καρλίτος), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56' Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (76' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (46' Βαλμπουενά), Φορτούνης (56' Ελ Αραμπί), Χασάν (76' Κάιπερς).

SuperLeagueΟλυμπιακόςποδόσφαιροΠαναθηναϊκός