Αθλητισμός|15.02.2021 19:50

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-2: Πέταξε στα χιόνια ο Δικέφαλος κι έπιασε τον Αρη

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, επικράτησε 2-0 και ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της Super League εκεί όπου συγκατοικεί με τον Αρη και την ΑΕΚ. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν είχε όρεξη για... περιπέτειες, μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και χάρη σε ένα εντυπωσιακό σόλο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που άνοιξε το σκορ και του Χρήστου Τζόλη, ο οποίος κέρδισε πέναλτι (το μετέτρεψε σε γκολ ο Σβαμπ) έφτασε σε μια άνετη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Ματσάρα στο Αλκαζάρ και συγκλονιστικό φινάλε στο ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός από το ξεκίνημα του ματς θέλοντας να απλοποιήσει την αποστολή του. Μάλιστα είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 21' με πέναλτι που κέρδισε ο Τζόλης σε χέρι του Οικονομόπουλου. Ωστόσο ο σπεσιαλίστας Βιεϊρίνια, σούταρε με δύναμη και ψηλά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν. Στο 26' ο Δικέφαλος άγγιξε και πάλι το γκολ με πανέξυπνο διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Ουάρντα που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Λοντίγκιν, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο σουτ του Κρμέντσικ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την υπομονή του και συνέχισε να ψάχνει το πρώτο του γκολ, το οποίο τελικά πέτυχε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 56'. Ο Σέρβος έλυσε τον γρίφο με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια κι ένα θαυμάσιο σουτ γράφοντας το 0-1.

Και προτού προλάβει να συνέλθει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Δικέφαλος βρήκε γρήγορα κι ένα δεύτερο γκολ με πέναλτι που κέρδισε ο Τζόλης από τον Οικονομόπουλο. Στο 62' ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση κι ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το 0-2.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63' Σάλιακας), Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63' Ελευθεριάδης), Μπρένερ (31' Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (82' Λεό), Κρίζμαν. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο (67' Βαρέλα), Βιερίνια, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Α. Ζίβκοβιτς (85' Λάμπρου), Ουάρντα, Τζόλης (82' Καγκάβα), Κρμέντσικ (82' Σβιντέρσκι).

ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚποδόσφαιροSuperLeague