Αθλητισμός|19.02.2021 20:13

ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4: Ματσάρα στο Αλκαζάρ με συγκλονιστικό φινάλε

Γιάννης Σκόκας

Ενα τρελό κι απίθανο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΚ και της ΑΕΛ που βρήκε νικητές τους Κιτρινόμαυρους έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε. Μέχρι το 70' η ΑΕΚ έκανε... περίπατο νικώντας 0-2, όμως η ΑΕΛ με δύο γκολ σε δέκα λεπτά (70'-80') ισοφάρισε σε 2-2 προτού η Ενωση σκοράρει στο 90' με τη χρυσή αλλαγή του Μανόλο Χιμένεθ τον Χρήστο Αλμπάνη. Ωστόσο, το θρίλερ είχε και συνέχεια καθώς στο 96' η θεσσαλική ομάδα κέρδισε πέναλτι αλλά αστόχησε και στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ, που σώθηκε από την ισοφάριση, σκόραρε φτάνοντας σε μια εκπληκτικό 2-4!

Διαβάστε επίσης: Πετούσε στα χιόνια ο ΠΑΟΚ που νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι

Αν μη τι άλλο, ήταν ένα απ' τα καλύτερα και πιο συναρπαστικά παιχνίδια της σεζόν στη Super League, που στο τέλος πρόσφερε χαμόγελα μόνο στην ΑΕΚ που ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με ΠΑΟΚ και Αρη. Αντιθέτως, η ΑΕΛ παρέμεινε βυθισμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας κι έμεινε με τις εντυπώσεις της εξαιρετικής προσπάθειας που κατέβαλε...

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι με αποφασιστικότητα και στόχο για να κυνηγήσει από νωρίς ένα γκολ που θα έκανε το έργο της πιο εύκολο. Και τα κατάφερε μόλις στο 14' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ολιβέιρα (το κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή από τον Μπάγιτς).

Η ΑΕΚ συνέχισε να ασκεί πίεση στην ΑΕΛ και βρήκε και δεύτερο γκολ ξανά με τον Ολιβέιρα στο 43'. Ο Λιβάι Γκαρσία σέντραρε κι ο Πορτογάλος φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς (0-2).

Η ΑΕΛ πάντως δεν παράτησε τη μάχη και στο 70' πήρε βαθιά ανάσα μειώνοντας σε 1-2 με γκολ του Νικολιά έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μουκάντζο.

Η αντεπίθεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε, κι αφού απέφυγε το 1-3 σε μεγάλη φάση του Ολιβέιρα, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (2-2) στο 80' με καταπληκτική ενέργεια και κεραυνό του Ακούνια.

Η ΑΕΚ παρά την ψυχρολουσία σκόραρε στο 90' με τον νεοεισελθόντα Αλμπάνη, ο οποίος έγινε η χρυσή αλλαγή του Χιμένεθ και πέτυχε το 2-3.

Το θρίλερ όμως δεν είχε τελειώσει καθώς η ΑΕΛ συνέχισε να μάχεται με νύχια και με δόντια κερδίζοντας πέναλτι στις καθυστερήσεις (93') σε χέρι του Γκαρσία. Στο 96' ο Μουκάντζο ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Αθανασιάδη. Και στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, αφού σώθηκε από την ισοφάριση, έπαιξε γρήγορα την μπάλα και με γκολ του Σιμάνσκι έπειτα από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 2-4 σε ένα συγκλονιστικό ματς.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ (63' Μπέρτος), Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Μουκαντζό), Στίφλερ (53' Νικολιάς), Κολομπίνο, Νούνιτς (87' Χουσίνο), Γιακιμόβσκι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (54' Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (74' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (74' Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛποδόσφαιροSuperLeagueΑΕΚ