Αθλητισμός|15.02.2021 18:17

Προολυμπιακό πόλο: Σαρωτική η Εθνική Ελλάδας με Βραζιλία

Newsroom

Κυριαρχική ήταν η Εθνική πόλο ανδρών στη δεύτερη αγωνιστική του Προολυμπιακού τουρνουά του Ρόντερνταμ καθώς νίκησε άνετα τη Βραζιλία. Η Ελλάδα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς μετά την πιο αγχωτική επικράτηση στην πρεμιέρα με τη Γεωργία και πλέον «βλέπει» το τρίτο και πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου της με αντίπαλο το ισχυρό Μαυροβούνιο την Τετάρτη (17/2, 17.00), που ενδέχεται να καθορίσει και την πρωτιά στο γκρουπ με φόντο την 16η πρόκριση της Εθνικής πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετώπιζε την Τρίτη (16/2) την Τουρκία, όμως η τουρκική ομάδα αποκλείστηκε από το τουρνουά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ως εκ τούτου, οι Ελληνες διεθνείς έχουν ρεπό πριν από τα δύο σημαντικότερα ματς του ομίλου με το Μαυροβούνιο και τον Καναδά προτού αρχίσουν τα καθοριστικά νοκ άουτ που θα προκύψουν απ' τις διασταυρώσεις με τον άλλο όμιλο του Προολυμπιακού όπου συμμετέχουν οι: Ρωσία, Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρουμανία και Γερμανία. Σημειωτέον, ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι του Προολυμπιακού τουρνουά: οι δύο του τελικού και ο νικητής του μικρού τελικού.

Το παιχνίδι με τη Βραζιλία, ουσιαστικά τελείωσε νωρίς καθώς η Ελλάδα ήδη από την πρώτη περίοδο πήρε διαφορά ασφαλείας με 5-1, που στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου είχε μετατραπεί σε 10-3. Η Εθνική μας κέρδισε στο επί μέρους σκορ και στην τρίτη περίοδο (4-2) φτάνοντας στο 14-5 προτού ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο 15-8.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-2, 4-2, 1-3.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

Βραζιλια ( Αντρέ Αβαλόνε): Σόρο, Πεντρόζο, Ντα Σίλβα, Κουτίνιο 1, Φρέϊτας, Β. Γκόμεζ 2, Ρεάλ 2, Γκ. Γκόμεζ 3, Ροτσα, Φράνκο, Γκ. Γκιμαράες, Ρ. Γκιμαράες, Φερνάντες.

Εθνική ΠόλοΠόλοπροολυμπιακό τουρνουάΕθνική ομάδαΟλυμπιακοί Αγώνες