Αθλητισμός|17.02.2021 18:24

Υπόκλιση Ναδάλ σε Τσιτσιπά στο Australian Open: «Εχασα από έναν από τους κορυφαίους»

Newsroom

Δίχως να ψάξει για δικαιολογίες ο σπουδαίος Ράφα Ναδάλ παραδέχθηκε την ήττα του στο Australian Open από τον Στέφανο Τσιτσιπά και υποκλίθηκε στην ανωτερότητά του αποδεικνύοντας ότι ως μεγάλος αθλητής και μεγάλος winner, ξέρει και να χάνει. Ο θρυλικός Ισπανός που έχασε την ευκαιρία για να διεκδικήσει τον ιστορικό 21ο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας του, τόνισε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και συμπλήρωσε ότι ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος στους κρίσιμους πόντους του συγκλονιστικού αγώνα, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος είναι ένας εκ των καλύτερων παικτών στο tour.

«Εφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω, αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία για να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία», δήλωσε αρχικά ο Ναδάλ και συμπλήρωσε: «Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εκεί έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

T

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την... κατάρα της Αυστραλίας για τον ίδιο, ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ στην Αυστραλία είχα περισσότερους τραυματισμούς σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν από τους κορυφαίους παίκτες».

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς: «Το έκανα και για την Ελλάδα» - Τι απάντησε για την κριτική που δέχεται