Αθλητισμός|17.02.2021 18:54

Προολυμπιακό πόλο: Ηττα της Εθνικής από το Μαυροβούνιο και στο βάθος Ολλανδία και Ρωσία

Newsroom

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η Εθνική πόλο ανδρών καθώς ηττήθηκε εύκολα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ από το Μαυροβούνιο με 8-4. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου φαίνεται ότι χάνει το τρένο της πρώτης θέσης αλλά παραμένει ζωντανή για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς τα τρία εισιτήρια για το Τόκιο θα κριθούν στα νοκ άουτ ματς. Εκεί η Ελλάδα, που όλα δείχνουν πως θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της -εφόσον νικήσει στο τελευταίο ματς του ομίλου τον Καναδά την Πέμπτη (18/2, 15.30)- θα αναμετρηθεί με την τρίτη του άλλου ομίλου, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Ολλανδία (ή μια εκ των Γαλλίας ή Ρουμανίας) για μια θέση στους ημιτελικούς (πιθανός αντίπαλος η Ρωσία) κι εν συνεχεία στον μεγάλο τελικό (οι συμμετέχοντες παίρνουν το εισιτήριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος) και τον μικρό τελικό (ο νικητής θα προκριθεί).

Το Μαυροβούνιο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς σε αντίθεση με την Ελλάδα και βρέθηκε νωρίς στο 4-0 παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Η Εθνική μας βελτίωσε στη συνέχεια την άμυνά της, όχι όμως και τις επιθετικές της επιδόσεις σκοράροντας από ένα τέρμα στις τρεις πρώτες περιόδους. Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκτάλεπτου η Ελλάδα μείωσε για πρώτη φορά τη διαφορά στα δύο γκολ (4-6) αλλά άμεσα οι Μαυροβούνιοι βρέθηκαν και πάλι στο +3 (4-7) και στο φινάλε στο +4 επικρατώντας άνετα με 4-8 που τους φέρνει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 1-1, 1-2: Σύνολο 4-8

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Εθνική ομάδαΕθνική ΜαυροβούνιουΕθνική Πόλοπροολυμπιακό τουρνουάΠόλο