Αθλητισμός|17.02.2021 19:25

Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον Μάρκο Λιβάγια - Συνεχίζει στην Χάιντουκ Σπλιτ

Newsroom

Πρόωρο τέλος μπήκε στη σχέση του Μάρκο Λιβάγια με την ΑΕΚ καθώς με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Ενωση προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του Κροάτη ποδοσφαιριστή. Οι δυο πλευρές όχι μόνο δεν συμφώνησαν προ εβδομάδων στην ανανέωση της συνεργασίας τους που έληγε τον ερχόμενο Ιούνιο αλλά χώρισαν πριν από το φινάλε της σεζόν έπειτα από το αίτημα που κατέθεσε προς την ΠΑΕ ο Κροάτης επιθετικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος για λίγο καθώς ανακοινώθηκε από τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Διαβάστε επίσης: «Το έκανα και για την Ελλάδα» είπε ο Τσιτσιπάς- Τι απάντησε για την κριτική που δέχεται

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, το διαζύγιο των δύο πλευρών οριστικοποιήθηκε τη Δευτέρα(15/2). Ο παίκτης πληροφόρησε τη διοίκηση της ΑΕΚ πως θέλει να επιστρέψει στην Κροατία, προφανώς για να μην μείνει αδρανής και να παίξει σε κάποια ομάδα τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν. Με την προϋπόθεση αυτής της δέσμευσης, δηλαδή ότι θα επιστρέψει στην Κροατία για το υπόλοιπο της σεζόν, η ΑΕΚ αποδέσμευσε τον Λιβάγια, ο οποίος... χάρισε ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα (κατά πληροφορίες περί τις 500.000 ευρώ).

Επί της ουσίας, ο Λιβάγια, δεδομένου ότι δεν θα έπαιζε μέχρι το φινάλε της σεζόν με την ΑΕΚ, δεν ήθελε να περάσει το υπόλοιπο της περιόδου σε αγωνιστική απραξία. Βρέθηκε λοιπόν η «χρυσή τομή», καθώς εδώ και καιρό ήταν σαφές πως δεν υπήρχε περίπτωση να γεφυρωθεί το χάσμα που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του. Ηδη άλλωστε ο παίκτης είχε συμφωνήσει για να παίξει μέχρι το καλοκαίρι στην Χάιντουκ Σπλιτ.

ΑΕΚποδόσφαιροΜάρκο Λιβάγια