Αθλητισμός|19.02.2021 20:09

Champions League: Σόου Χάαλαντ στη Σεβίλλη, έβαλε δύσκολα η Πόρτο στη Γιουβέντους

Γιάννης Σκόκας

Μια ημέρα μετά το πάρτι του Κιλιάν Μπαπέ στο Καμπ Νου, ήρθε ο Ερλινγκ Χάαλαντ για να επιβεβαιώσει ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος του Γάλλου σταρ από τη νέα γενιά των ποδοσφαιριστών που έρχονται για να διαδεχτούν τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Νορβηγός φορ ήταν ασταμάτητος στη Σεβίλλη και οδήγησε την Ντόρτμουντ σε μια σημαντική επικράτηση με 3-2 σκοράροντας δύο γκολ κι έχοντας συμμετοχή στο τρίτο. Την ίδια ώρα η Πόρτο έβαζε δύσκολα στη Γιουβέντους που ηττήθηκε με 2-1 στην Πορτογαλία αλλά σώθηκε στο φινάλε από το γκολ του Κιέζα που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Μάντσεστερ Σίτι εξπρές πέρασε κι απ' την έδρα της Εβερτον - Γκέλα της Ατλέτικο με Λεβάντε

Η Πόρτο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μόλις στο 1' άνοιξε το σκορ με τον Ταρέμι. Ο Ιρανός εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Σέσνι και του Μπετανκούρ και με προβολή πέτυχε το 1-0 και σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Champions League. Η Γιουβέντους μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μάλιστα αντί να ισοφαρίσει βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά καθώς η εκπληκτική Πόρτο αιφνιδίασε ξανά στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς ο Μαρεγκά έγραψε το 2-0 στο 46', για την ακρίβεια στα 19'' μετά τη σέντρα! Η Γιουβέντους όμως, παρά την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, βρήκε ένα πολύτιμο γκολ από τον Κιέζα στο 82' που την κράτησε όρθια και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο.

Σεβίλλη - Ντόρτμουντ 2-3

Στη Σεβίλλη, οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα στο σκορ καθώς βρήκαν δίχτυα μόλις στο 7' με μακρινό σουτ του Σούσο κι αφού η μπάλα προσέκρουσε στα πόδια του Χούμελς αλλάζοντας πορεία. Γρήγορα όμως η Ντόρτμουντ αντέδρασε και με δύο γκολ μέχρι το ημίωρο ανέτρεψε ολοκληρωτικά την κατάσταση. Αρχικά στο 19' ο Νταχούντ με τρομερό μακρινό σουτ ισοφάρισε (1-1) και στη συνέχεια ο Χάαλαντ στο 27' εκτέλεσε από κοντά για το 1-2.

Και λίγο προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο (43'), το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ σκόραρε ξανά με θαυμάσιο πλασέ φτάνοντας τα οχτώ γκολ στo εφετινό Champions League σε πέντε συμμετοχές και τα 18 συνολικά σε 13 παρουσίες! Το γκολ του Ντε Γιονγκ πάντως στο 84' επανέφερε τη Σεβίλλη στο κυνήγι της πρόκρισης μολονότι η ρεβάνς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς αναζητεί μια νίκη μεγαλύτερη του 0-1 και του 1-2.

ΠόρτοΈρλινγκ ΧάαλαντΓιουβέντουςΜπορούσια ΝτόρτμουντΣεβίλληChampions League