Αθλητισμός|18.02.2021 00:25

Premier League: Μάντσεστερ Σίτι εξπρές πέρασε κι απ' την έδρα της Εβερτον

Newsroom

Το Μάντσεστερ Σίτι... εξπρές συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του προς την κατάκτηση της Premier League. Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Εβερτον με 1-3 και βρέθηκε στο +10 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λέστερ, στο +14 από την Τσέλσι και τη Γουέστ Χαμ και στο +16 από την απερχόμενη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, έχοντας πλέον ίδιο αριθμό αγώνων. Η Σίτι παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 21 Νοεμβρίου έχοντας συμπληρώσει 24 σερί αγώνες δίχως ήττα, ενώ μετρά 17 σερί νίκες, οι 12 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα!

Διαβάστε επίσης: Champions League - Σόου Χάαλαντ στη Σεβίλλη, έβαλε δύσκολα η Πόρτο στη Γιουβέντους

Η Σίτι προηγήθηκε στο σκορ στο 32' με γκολ του Φόντεν αλλά η Εβερτον πολύ γρήγορα (37') απάντησε με γκολ του Ριτσάρλισον από κοντινή απόσταση. Ωστόσο στο 63' ο Μάχρεζ με θαυμάσια εκτέλεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πολίτες, που βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 77'.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για την Premier League η Μπέρνλι και η Φούλαμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Αϊνα στο 49' αλλά ο Μπαρνς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 52' σε ένα τρίλεπτο που έκρινε την έκβαση του αγώνα και διατήρησε τη Φούλαμ στη ζώνη του υποβιβασμού.

Γκέλα της Ατλέτικο με Λεβάντε

Για την ισπανική La Liga η Ατλέτικο Μαδρίτης γκέλαρε (1-1) στην έδρα της Λεβάντε κι έχασε την ευκαιρία για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Παρά το στραβοπάτημα πάντως, οι Ροχιμπλάνκος βρέθηκαν στο +6 από τη Ρεάλ που έχει ματς περισσότερο και στο +9 από την Μπάρτσα (με τους ίδιους αγώνες). Ο Ενίς Μπαρντί άνοιξε το σκορ για τη Λεβάντε στο 17', ο Γιορέντε ισοφάρισε στο 37' αλλά στη συνέχεια οι Μαδριλένοι δεν βρήκαν το γκολ της νίκης αλλά απέφυγαν και το τέρμα της ήττας χάρη στον Ομπλακ.

Premier LeagueLa LigaΜάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροΛεβάντεΑτλέτικο ΜαδρίτηςΕβερτον