Αθλητισμός|19.02.2021 20:10

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης στους 16 του Europa League

Γιάννης Σκόκας

Επειτα από τρελό κι απίθανο πρώτο ημίχρονο με πέντε γκολ και ασύλληπτο ρυθμό και μια... γκολάρα του Μασούρα προς το φινάλε του ματς, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Αϊντχόφεν και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League. Οι Πειραιώτες εκτέθηκαν από την άμυνά τους που λίγο έλειψε να τους βάλει σε περιπέτειες αλλά διασώθηκαν από την επίθεσή τους που πετούσε φωτιές και πλέον πηγαίνουν στην Ολλανδία για τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (25/2) με ένα καλό προβάδισμα και με στόχο να επαναλάβουν ό,τι και την περασμένη σεζόν με τη σπουδαία νίκη-πρόκριση επί της Αρσεναλ.

Μάλιστα, τούτη τη φορά οι Ερυθρόλευκοι αρκούνται ακόμη και σε ήττα με ένα γκολ διαφορά στο Αϊντχόφεν. Ωστόσο, εφόσον παρουσιαστούν εξίσου αποτελεσματικοί και στο επόμενο ματς, δύσκολα δεν θα βρεθούν στην επόμενη φάση ιδίως απέναντι σε μια ομάδα που παίζει φουλ επίθεση και... αγνοεί το παιχνίδι της υπομονής. Κάτι που φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο του ματς καθώς ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά σκοράροντας μόλις στο 9' με τον Μπουχαλάκη. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ κι ο αρχηγός των Πειραιωτών με πανέξυπνη κεφαλιά είδε τον γκολκίπερ της PSV εκτός θέσης και εκτέλεσε (1-0).

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 2-1: ΠΑΣάς στο Αγρίνιο με μεγάλη ανατροπή - Τα γκολ

Η Αϊντχόφεν όμως απάντησε γρήγορα στο γκολ του Ολυμπιακού με τέρμα του Ζάχαβι στο 14' έπειτα από... καραμπόλα στο πόδι του Παπασταθόπουλου που άλλαξε την πορεία της μπάλας (1-1) αναγκάζοντας τον Σα απλά να την δει να περνάει από δίπλα του.

Στο 37' ο Ολυμπιακός «χτύπησε» ξανά με καταπληκτικό βολέ του Εμβιλά έξω από την περιοχή που κεραυνοβόλησε και έγραψε το 2-1.

Και πάλι όμως η απάντηση της Αϊντχόφεν ήταν άμεση καθώς στο 39' ο Ζάχαβι εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού και με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ισοφάρισε (2-2).

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πίεσε, έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον τερματοφύλακα της Αϊντχόφεν και έγραψε με πανηγυρικό τρόπο το 3-2 σκοράροντας ένα προσωπικό και συνάμα θαυμάσιο γκολ.

Ο Ολυμπιακός παρά το ότι πέρασε ορισμένες δύσκολες στιγμές στο β' ημίχρονο με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ζάχαβι, κρατούσε ένα ακόμη γκολ για την Αϊντχόφεν. Στο 83' ο Μασούρας, η αλλαγή του Μαρτίνς, με καταπληκτική κίνηση και τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της PSV για το 4-2.

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά (80' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (80' Χασάν), Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκαγκλί (38' Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70' Φέρτεσεν), Τόμας (85' Γκουτιέρες), Ροσάριο, Γκέτσε (70' Μάουρο), Ζάχαβι (85' Φαν Γκίνγκελ), Μάλεν.

Διαβάστε επίσης: Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ: Κόντρα με παρελθόν τσακωμών

ΑϊντχόφενΟλυμπιακόςποδόσφαιροEuropa League