Αθλητισμός|19.02.2021 22:14

Προολυμπιακό: Ψυχάρα η Εθνική πόλο, λύγισε στα πέναλτι τη Γαλλία και πέρασε 4άδα

Newsroom

Επειτα από ένα συγκλονιστικό ματς η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε της Γαλλίας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Προολυμπιακού τουρνούα που γίνεται στο Ρότερνταμ. Η ελληνική ομάδα έπαιξε με ψυχή στο φινάλε του ματς, γύρισε το εις βάρος της σκορ στην τελευταία περίοδο, είχε ψυχραιμία στα πέναλτι και πλέον περιμένει τη Ρωσία στον ημιτελικό του Σαββάτου (20/2, 21.00). Η Εθνική θα έχει δύο ευκαιρίες καθώς, ακόμη κι αν ηττηθεί από τους Ρώσους -σε περίπτωση νίκης θα εξασφαλίσει δεδομένα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες- θα παίξει τα ρέστα της στον μικρό τελικό για την τρίτη θέση που στέλνει στο Τόκιο με τον χαμένο του έτερου ημιτελικού μεταξύ Κροατίας και Μαυροβουνίου.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ δυναμικά με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να σκοράρουν κατά ριπάς. Ενδεικτικό είναι πως στην πρώτη περίοδο επιτεύχθηκαν συνολικά δέκα γκολ, ενώ η Εθνική ομάδα άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι κλείνοντας το οκτάλεπτο στο 6-4. Η επόμενη περίοδος όμως ήταν καταστροφική καθώς οι Γάλλοι με ένα επιμέρους 1-4 στο ημίχρονο βρέθηκαν στο +1 (7-8) και στο φινάλε της τρίτης περιόδου στο +2 (10-12) με σκορ οκταλέπτου 3-4. Η αντεπίθεση της ελληνικής ομάδας άρχισε στην τέταρτη περίοδο καθώς με τρία σερί γκολ πήρε ξανά το προβάδισμα έπειτα από αρκετή ώρα κι ενώ απέμεναν τρία λεπτά. Η Γαλλία έφτασε στην ισοφάριση στα 36'' από το τέλος, το ματς έληξε 13-13 και η μάχη οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Υπόκλιση Τσιτσιπά στον Μεντβέντεφ - Αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Australian Open

Εκεί η ελληνική ομάδα με ήρωα τον γκολκίπερ Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, και σκόρερ τους Φουντούλη, Παπαναστασίου, Αργυρόπουλο, Βλαχόπουλο, επικράτησε 4-1 και πανηγύρισε μια δύσκολη αλλά πολύτιμη πρόκριση στη μάχη που δίνει προκειμένου να βρεθεί για 11η σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (δεν έχει λείψει ποτέ από το 1980 και μετά) και για 17η φορά συνολικά. 

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 1-4, 3-4, 3-1, 4-1 πέν. Σύνολο: 17-14

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης.

ΓΑΛΛΙΑ: Γκαρσό, Μπουέ, Μαριον Βερνό 1, Μισί, Κας, Βερνό 4, Κρουσιγιά 4, Μπάμπιτς, Μαρζουκί 3, Κανονέ 1, Βανπεπερστρά, Ντιμπουά, Καμέτ 1.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι θα μείνει τελικά, τα Harrods και το Tesla ή οι επιτυχίες του;

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΕθνική ΠόλοΕθνική ΓαλλίαςΕθνική ομάδαπροολυμπιακό τουρνουά