Αθλητισμός|20.02.2021 22:30

Μεγάλη Εθνική πόλο: Διέλυσε τη Ρωσία και πάει Ολυμπιακούς Αγώνες για 11η σερί φορά

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα απ' οποιαδήποτε άλλο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη χώρα και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ελληνική ομάδα στο κρισιμότερο ματς της τετραετίας νίκησε κατά κράτος τη Ρωσία με 13-10 στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ και σφράγισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 11η σερί φορά (δεν έχει λείψει ποτέ από το 1980 και μετά) και για 16η φορά συνολικά.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στο ματς ήταν εξαιρετικό καθώς από νωρίς πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων φτάνοντας μέχρι και το 4-1 κατά την πρώτη περίοδο που όμως έληξε στο 4-3 καθώς οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και μείωσαν. Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τους Ελληνες διεθνείς να παίζουν καλό πόλο και να βρίσκουν λύσεις επιθετικά φτάνοντας μέχρι το ημίχρονο στο +1 (6-5).

Διαβάστε επίσης: Ορθια στο Περιστέρι η ΑΕΛ με Ατρόμητο αλλά και πάλι χωρίς νίκη

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με τη Ρωσία να ισοφαρίζει (6-6, 7-7) και την Ελλάδα να ξεφεύγει στο ένα γκολ (7-6, 8-7) μέχρι το πολύτιμο γκολ του Αργυρόπουλου 1'50'' πριν από το τέλος του οκταλέπτου που έφερε την Εθνική μας στο +2 (9-7). Οι Ρώσοι μείωσαν ξανά (9-8), ο Καπότσης εκτέλεσε για το 10-8, η Ρωσία σκόραρε ξανά (10-9) αλλά στο φινάλε της περιόδου ο Παπαναστασίου βρήκε δίχτυα γράφοντας το 11-9.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ελληνική ομάδα σκόραρε με τον Βλαχόπουλο, που έφτασε τα πέντε γκολ στο ματς, ενώ αμέσως μετά ο αρχηγός Φουντούλης, σκόραρε στην κόντρα για το 13-9 κόβοντας οριστικά τον αέρα στη ρωσική ομάδα που έκανε ένα τέλειο τουρνουά αλλά λύγισε μπροστά στην καταπληκτική προσπάθεια της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου. Οι Ρώσοι θα έχουν πάντως μια δεύτερη ευκαιρία καθώς στον μικρό τελικό με την Κροατία θα παίξουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, ενώ η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με το Μαυροβούνιο (επίσης προκρίθηκε) για την πρωτιά στο Προολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 5-4, 2-1, Σύνολο: 13-10

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

Ρωσία: Κοστρόφ, Σουτσκόφ, Κισέλεφ 1, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ 1, Χαρκόφ 5, Μερκούλοφ 2, Ναγκάεφ 1, Προνίν, Χολόντ, Λισούνοφ, Σεπέλεφ, Ιβάνοφ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Ματσάρα στο ΟΑΚΑ δίχως νικητή

Εθνική ομάδαΕθνική ΠόλοΕθνική Ρωσίαςπροολυμπιακό τουρνουάΟλυμπιακοί Αγώνες