Αθλητισμός|21.02.2021 21:32

Επεσε στα βαθιά η Εθνική πόλο στην κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε με 10-9 από το Μαυροβούνιο στον τελικό του Προολυμπιακού του Ρότερνταμ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Ωστόσο το ματς είχε νόημα μόνο για το πρεστίζ καθώς η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε κριθεί από τον καθοριστικό ημιτελικό με τη Ρωσία. Στο Τόκιο πάντως ο δρόμος της Εθνικής Ελλάδας θα είναι δύσκολος καθώς στην κλήρωση που έγινε στην ολλανδική πόλη προέκυψαν μεγάλοι αντίπαλοι. Η Εθνική θα αναμετρηθεί στον Α' όμιλο με Ουγγαρία, Ιταλία, ΗΠΑ, Νότιο Αφρική και Ιαπωνία., ενώ στον άλλο όμιλο κληρώθηκαν οι: Αυστραλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Καζακστάν, Ισπανία.

Στον ματς με το Μαυροβούνιο, η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-6 με γκολ του Αργυρόπουλου περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Αυτό ήταν το συνηθισμένο σκηνικό του ματς με τους Μαυροβούνιους να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά. Η Εθνική πόλο προηγήθηκε με 7-9 με γκολ του Παπαναστασίου στον παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από συμβολή του VAR χωρίς να γίνει αντιληπτός ο λόγος που δε μέτρησε τελικά. Οι Μαυροβούνιοι βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν με 10-8 με γκολ των Ίβοβιτς και Μάτκοβιτς. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Δερβίσης.

Σημεώτέον ότι το τρίτο εισιτήριο από το Προολυμπιακό το πήρε η Κροατία που κέρδισε τη Ρωσία στον ημιτελικό.

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-2, 4-1. 

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς , Κούκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα , Ίβοβιτς 2 , Σπάϊτς , Μάτκοβιτς 5 , Ράντοβιτς, Κάντιτς.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 1 , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος , Γαλανίδης.

Πηγή: SDNA

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδα