Αθλητισμός|10.01.2019 10:46

ΠΑΟ: Με 19 παίκτες στη Λαμία και τον κόουτς Δώνη… αυθημερόν!

Κώστας Γουλής

Η γρίπη που ταλαιπώρησε το τελευταίο δεκαήμερο όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, άφησε έντονα τα «σημάδια» της στην αποστολή των «πράσινων» για το αυριανό (Πέμπτη 10 Ιανουαρίου) πρώτο παιχνίδι στη Λαμία για τους «16»του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου καταγράφηκαν πολλές «απουσίες».

Οι Γιάννης Μπουζούκης, Βαγγέλης Οικονόμου, Αργύρης Καμπετσής, Βαγγέλης Θεοχάρης και Χρήστος Σέχου που ταλαιπωρήθηκαν πιο έντονα απ’ όλους απ’ την ίωση την τελευταία εβδομάδα (οι τέσσερις πρώτοι είχαν εισαχθεί και στο «Υγεία»), απουσίασαν εκ νέου απ’ την προπόνηση της Τετάρτης κι έμειναν εντέλει εκτός αποστολής. Και οι πέντε αναμένεται να γυρίσουν στις προπονήσεις απ’ το πρωί της Παρασκευής (11/1), αφού ανακτήσουν πρώτα τις δυνάμεις τους.

Ο δε Γιώργος Δώνης, με οδηγία των γιατρών παρέμεινε και την Τετάρτη (για τέταρτη μέρα) στο «Υγεία», αφού είχε πυρετό μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης κι έντονα σημάδια εξάντλησης απ’ τη γρίπη. Ο 49χρονος τεχνικός  θα πάρει εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης και σκοπεύει να μεταβεί αυθημερόν στη Λαμία, καθώς δεν θέλει με τίποτα να λείψει από τον πρώτο αγώνα με την ομάδα της Φθιώτιδας.

Το σημερινό πρόγραμμα ακολούθησε κανονικά ο Αλτμαν που μετράει πλέον αντίστροφα για την πλήρη επιστροφή του σε δράση, 10 μήνες μετά την επέμβαση που έκανε στο χιαστό, ο Μακέντα προπονήθηκε ατομικά και οι Κότσαρης, Αποστολάκης έκαναν θεραπεία.

Στην 19μελή αποστολή που αναχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης οδικώς για τη Λαμία, ο συνεργάτης του Δώνη, Μάκης Αγγελίνας (σε άμεση συνεννόηση με τον 49χρονο τεχνικό) συμπεριέλαβε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες τους Ουσμάν Κουλιμπαλί και Αντονί Μουνιέ που ξεπέρασαν πλήρως τους τραυματισμούς τους. Αντίθετα αποκλείστηκε ο Εργκίς Κάτσε, καθώς είχε χάσει δυνάμεις απ’ την ίωση και ο Φάνης Μαυρομμάτης, που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για το κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (έχει μικροενοχλήσεις στην ποδοκνημική).

Ελλείψει των άλλων επιθετικών, στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ο Νίκος Βέργος, ενώ το «πράσινο» τεχνικό τιμ, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε αποστολή επίσημου αγώνα τον 18χρονο «κυνηγό» της Κ19, Δημήτρη Σερπέζη. Αναλυτικά, στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Λαμία αποτελούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Σερπέζης.

ΠΑΟποδόσφαιρο